ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Βουτιά θανάτου για 78χρονο οδηγό ΙΧ στη Σκόπελο

βουτιά-θανάτου-για-78χρονο-οδηγό-ιχ-στη-286452

Ο ηλικιωμένος έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, ίσως επειδή ζαλίστηκε, έπεσε με το όχημα στο λιμάνι και πνίγηκε – Τρεις δύτες προσπάθησαν να τον ανασύρουν από το ΙΧ ζωντανό, αλλά μάταια

Ψυχρολουσία χθες το πρωί στο λιμάνι της Σκοπέλου. ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που οδηγούσε 78χρονος με κατεύθυνση από το νέο προς το παλιό λιμάνι, εξετράπη δεξιά σε σχέση με την πορεία του και έπεσε στο λιμάνι. Τρεις πολίτες βούτηξαν αμέσως στη θάλασσα για να σώσουν τον οδηγό, ενώ κινητοποιήθηκαν Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Αστυνομία. Δυστυχώς, ο άτυχος άνδρας δεν κατέστη δυνατό να σωθεί.

Νεκρός είναι ο Ηλίας Αμπελάκιας συνταξιούχος οικοδόμος, πατέρας τριών παιδιών. Εικάζεται ότι άτυχος άνδρας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είναι πιθανό να ζαλίστηκε.

Συγκεκριμένα, το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 10:20. Ο αρχηγός του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Σκοπέλου Αθανάσιος Φαδάνης έτυχε να είναι σε κοντινή περιοχή. Ειδοποίησε άμεσα τις αρχές για βοήθεια και έτρεξε να πέσει στη θάλασσα για να σώσει τον οδηγό.

«Η πόρτα του ήταν κλειστή. Το παράθυρο ανοιχτό, αλλά δεν μπορούσε να βγει από εκεί. Του έλεγα να σπρώξει την πόρτα να τον τραβήξω, αλλά απαντούσε: «Δεν μπορώ. Δεν μπορώ»», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα στη θάλασσα έπεσε για βοήθεια και ο πυροσβέστης Κωνσταντίνος Καραγιώργος, όπως και ένας τουλάχιστον ακόμη πολίτης. «Ο ηλικιωμένος ήταν εγκλωβισμένος στο όχημα. Φαινόταν σαν το πόδι του να είχε πιαστεί από κάπου και να μην μπορούσε να απελευθερωθεί. Προσπαθήσαμε να τον ανασύρουμε αλλεπάλληλες φορές, αλλά μάταια», περιέγραψε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Το ΙΧ του ηλικιωμένου ήταν βυθισμένο σε βάθος 4 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 10 μέτρων από το λιμάνι. Στον βυθό η ορατότητα ήταν περιορισμένη, λόγω της θαλασσοταραχής των προηγούμενων ημερών. Οι δύτες πάλεψαν κυριολεκτικά για να τον σώσουν. Τελικά έδεσαν το αυτοκίνητο του 78χρονου από γερανό και ο οδηγός ανασύρθηκε μαζί με το όχημα στο λιμάνι.

Πλήθος κόσμου παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες διάσωσης.

Ο οδηγός παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από πλήρωμα ασθενοφόρου, το οποίο τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας του νησιού. Οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Το Λιμεναρχείο Σκοπέλου συνέχιζε την προανάκριση έως αργά χθες το μεσημέρι για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 78χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Παλαιότερα υπέστη εγκεφαλικό, ενώ ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή για την καρδιά του. Δεν αποκλείεται να υπέστη παθολογικό επεισόδιο και έτσι να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Η οικογένειά του είναι συντετριμμένη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου