ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη με πρόσχημα τη θεραπεία ανάπηρης -Με θύμα 80χρονο Βολιώτη παππού της

απάτη-με-πρόσχημα-τη-θεραπεία-ανάπηρη-289807

53χρονη από τη Λαμία τού είπε ότι γνωρίζει ιερέα από τα Τρίκαλα, που θεραπεύει ασθενείς με προσευχές και του άρπαξε 4.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά – Καμπάνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου

Δεν σεβάστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του και τον πόνο του για την ανάπηρη εγγονούλα του. Αντίθετα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την πίστη του στον Θεό και του απέσπασε ποσό 1.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 3.000 ευρώ με πρόσχημα ότι έχει γνωστό ιερέα στα Τρίκαλα, που θα διάβαζε προσευχές και θα θεράπευε την ταλαιπωρημένη κοπέλα.

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 53χρονη από τη Λαμία. Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση και την καταδίκασε ερήμην.

Η υπόθεση ανέβηκε στο ακροατήριο για πρώτη φορά. Ο 80χρονος περιέγραψε στη δίκη με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη από τη στιγμή που γνώρισε την απατεώνισσα μέσω φίλης της οικογένειάς του μέχρι και όταν αντελήφθη την παράνομη δράση της τον Ιούνιο του 2019.

Η απατεώνισσα τον είχε πείσει, όπως δήλωσε κατηγορηματικά στο Δικαστήριο, για τον δήθεν γνωστό ιερέα που θεράπευε κόσμο. Στις επικοινωνίες που είχε μαζί της του ζητούσε συνεχώς λεφτά για να γίνει καλά η εγγονή του. Το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019 του απέσπασε τμηματικά 1.000 ευρώ.

Παράλληλα του άρπαξε 4 χρυσά δαχτυλίδια, έναν βαφτιστικό σταυρό με αλυσίδα και άλλα κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ.

«Ελεγε ότι θα διάβαζε τα κοσμήματα και στη συνέχεια θα τα επέστρεφε. Όμως, ποτέ μέχρι σήμερα δεν τα γύρισε πίσω», επισήμανε στο δικαστήριο.

Για να κερδίσει χρόνο η απατεώνισσα έλεγε ότι θα στείλει πίσω τα κοσμήματα μέσω ΕΛΤΑ και στη συνέχεια όταν ο ηλικιωμένος άρχισε να αμφιβάλλει για τις προθέσεις της, του ζητούσε δήθεν να ενημερωθεί πόσο κοστίζουν τα χρυσαφικά για να καταβάλει το αντίτιμό τους.

Ετσι κατάλαβε ο ηλικιωμένος άνδρας την πλεκτάνη που του είχε στήσει η 53χρονη. Ο καιρός περνούσε και ούτε τα κοσμήματα που έδωσε είδε ποτέ, ούτε και καμία βελτίωση στην εγγονούλα του που τόσο αγαπάει.

Μάλιστα, ενημερώθηκε ότι και η οικογενειακή τους φίλη είχε πέσει θύμα απάτης από την ίδια γυναίκα, η οποία της άρπαξε χρυσό σταυρό για να τον διαβάσει δήθεν ο ιερέας και να κάνει καλά τον σύζυγό της που νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Λαμίας.

Αγανακτισμένος και εξοργισμένος από την συμπεριφορά της απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη και κατήγγειλε το περιστατικό. Ο 80χρονος ζήτησε χθες παραδειγματική τιμωρία της 53χρονης. Με τον ίδιο τρόπο που εξαπατήθηκε ο ίδιος και η οικογενειακή φίλη, μπορεί να έχουν εξαπατηθεί και άλλοι πολίτες.

Το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε χθες μετά από δυο αναβολές που είχαν δοθεί λόγω κορονοϊού. Φυσικά η απατεώνισσα ούτε παραβρέθηκε στο δικαστήριο ούτε εξουσιοδότησε δικηγόρο να την εκπροσωπήσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου