ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Χτύπησε τον γιο του και συνελήφθη αμέσως

βόλος-χτύπησε-τον-γιο-του-και-συνελήφ-294372

Με χειροπέδες στο Λιμεναρχείο Βόλου 40χρονος μέχρι να πάρει το μηχανάκι του από την παραλία μετά το περιστατικό βίας – Ωστόσο, η πράξη αφορούσε σε κακιά στιγμή

Χτύπησε τον 9χρονο γιο του ρίχνοντάς του σφαλιάρες στο πρόσωπο, ενώ ήταν στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στην οδό Ιάσονος στο ύψος της Σπυρίδη και μέχρι να φθάσει στο μηχανάκι του στην παραλία συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε χθες 40χρονος Βολιώτης κατηγορούμενος για απλή σωματική βλάβη για το προαναφερόμενο προχθεσινό περιστατικό βίας.

Οταν επιτέθηκε στον γιο του, ευαισθητοποιημένος πολίτης υπήκοος Αλβανίας κινητοποιήθηκε άμεσα και κατήγγειλε το περιστατικό. Είδε τον 40χρονο να ρίχνει στο παιδί σφαλιάρα στο πρόσωπο και στη συνέχεια δύο καρπαζιές στο κεφάλι.

Αισθάνθηκε δικαιολογημένα οργή και αποτροπιασμό. Ομως, χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου αποδείχτηκε ότι ο 40χρονος δεν είναι βίαιος και ότι επρόκειτο απλώς για κακιά στιγμή.

Εξεταζόμενη ως μάρτυρας η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι χώρισε με τον 40χρονο το 2014 με συναινετικές διαδικασίες και διατηρεί μαζί του πολύ καλές σχέσεις. Σημείωσε ότι χτύπησε το παιδί από λάθος και ότι του έχει ζητήσει ήδη «συγγνώμη».

«Ο πρώην σύζυγός μου ήταν εκνευρισμένος, επειδή το παιδί δεν τον ακούει, δεν διαβάζει και πειράζει άλλα παιδιά. Του έκανε παρατήρηση, το παιδί του απάντησε άσχημα και βγήκε εκτός ελέγχου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο μάρτυρας κατηγορίας περιέγραψε το περιστατικό που είδε αναμένοντας έξω από φαρμακείο για να εξυπηρετηθεί. Επισήμανε ακολούθως ότι το παιδί έκλαιγε.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο 40χρονος επισήμανε ότι δεν έχει συμπεριφερθεί έτσι ποτέ στο παρελθόν. Ζήτησε «συγγνώμη» και είπε ότι ήταν εκνευρισμένος επειδή του έκανε παρατήρηση ο δάσκαλος μετά από παράπονα τριών μανάδων ότι ο γιος του πειράζει τα παιδιά. «Δεν είμαι βάναυσος και ο γιος μου με έχει συγχωρέσει», πρόσθεσε.

«Μία κακή στιγμή ήταν που δεν πρέπει να επαναληφθεί», είπε τότε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας έδρας παίρνοντας τον λόγο. Ο εισαγγελέας πρότεινε να γίνει μεταβολή της κατηγορίας από απλή σωματική βλάβη σε όλως ελαφρά και να κριθεί απαράδεκτη η δίωξη. Το δικαστήριο έκανε αποδεκτή την πρόταση και αθώωσε τον κατηγορούμενο.

Πάντως, η κινητοποίηση του ευαισθητοποιημένου πολίτη είναι ιδιαίτερα παρήγορο και ενθαρρυντικό στοιχείο σε μία περίοδο που εν μέσω πανδημίας η ενδοοικογενειακή βία καλπάζει. Κανείς δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά σε πράξεις βίας, όταν και όπου κι αν αυτές συμβαίνουν. Μόνο έτσι θα αλλάξει το τοπίο, θα σωθούν θύματα και οι υπαίτιοι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και θα λογοδοτήσουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου