ΤΟΠΙΚΑ

Οικιακή βοηθός με… ελαφρύ χέρι

οικιακή-βοηθός-με-ελαφρύ-χέρι-349689

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 23χρονη ημεδαπή, που ξάφριζε τα χρυσαφικά από το σπίτι 69χρονης Βολιώτισσας, που της έδινε εργασία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη τη νεαρή για κλοπή που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2019, όπως και τον 21χρονο Βολιώτη που στη συνέχεια πουλούσε τα κλεμμένα κοσμήματα.

Η παθούσα παρευρέθηκε στη δίκη και περιέγραψε τι συνέβη. Δεν ήξερε το παραμικρό για τη δράση της κατηγορούμενης μέχρι που ειδοποιήθηκε από την Αστυνομία.

Ελεγχος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου σε ενεχυροδανειστήρια οδήγησε σε κοσμήματα που δεν μπορούσαν να δικαιολογηθούν. Η Αστυνομία έφθασε γρήγορα στα ίχνη των δραστών. Εντόπισε τον 21χρονο που αποδεχόταν τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά και στη συνέχεια ενημερώθηκε και για τη δράστιδα των κλοπών.

Η παθούσα ενημέρωσε το δικαστήριο ότι η κατηγορούμενη ξάφρισε από το σπίτι της κοσμήματα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Αφαίρεσε βραχιόλια, κολιέ, δαχτυλίδια, μία χρυσή ράβδο.

«Γνωρίζαμε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα. Τη βοηθούσαμε όλοι στη γειτονιά. Δεν υποψιαζόμουν το παραμικρό μέχρι που ειδοποιήθηκα από την Αστυνομία», ανέφερε.

Για τον δεύτερο κατηγορούμενο στην υπόθεση είπε ότι μετά τη σύλληψή του άκουσε ότι είχε απασχολήσει με ναρκωτικά.

Επισημαίνεται ότι στη δίκη δεν παρευρέθηκαν οι κατηγορούμενοι για να απολογηθούν και καταδικάστηκαν ερήμην.

Παραδειγματικές ποινές για κλοπές στον Βόλο

Καμπάνες από το Τριμελές και το Μονομελές Πλημμελειοδικεία Βόλου για υποθέσεις κλοπών που απασχόλησαν τα τελευταία χρόνια στον Βόλο. Οι κατηγορούμενοι τριών διαφορετικών υποθέσεων κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε 26χρονο που τον Ιούνιο του 2021 «αναστάτωσε» τον Βόλο με μπαράζ κλοπών δικύκλων και καταστημάτων.

Του επέβαλε ερήμην ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή. Ο νέος έκλεβε δίκυκλα και στη συνέχεια άνοιγε καταστήματα. Σ ε ένα 24ωρο άρπαξε τρία μηχανάκια, διέρρηξε δύο καφετέριες στον Βόλο και αποπειράθηκε να κλέψει και μία τρίτη.

Επίσης, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε 29χρονο Ρομά που τον Αύγουστο του 2019 έκλεψε μπαταρίες φορτηγού αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο σε μάντρα εργοταξίου στον Βόλο.

Ο παθών είπε στο δικαστήριο ότι οι μπαταρίες ήταν συνολικής αξίας 300 ευρώ, αλλά το κόστος της κλοπής ήταν μεγαλύτερο, τουλάχιστον 500 ευρώ, καθώς στη συνέχεια διαπίστωσε ότι από το φορτηγό του έλειπαν και άλλα προσωπικά του αντικείμενα.

Ακόμη, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών 23χρονο υπήκοο Αλβανίας που έκλεψε 44χρονο γείτονα ομοεθνή του και τον επιβάρυνε με εκατοντάδες ευρώ.

Οπως αποδείχτηκε στο ακροατήριο, ο νεαρός άρπαξε την πιστωτική κάρτα του γείτονά του σε ανύποπτη χρονική στιγμή τον Αύγουστο του 2019 και σε ένα 24ωρο πραγματοποίησε τέσσερις αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ, σηκώνοντας συνολικό ποσό 900 ευρώ.

Κοινός παρονομαστής σε όλες τις δίκες ήταν ότι οι συλληφθέντες δεν παρευρέθηκαν στα δικαστήρια για να απολογηθούν για τις πράξεις τους και καταδικάστηκαν ερήμην.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου