ΤΟΠΙΚΑ

Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

νέο-αρνητικό-ρεκόρ-κρουσμάτων-349750

Νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων κορονοϊού χθες στη Μαγνησία με συνολικά 160 κρούσματα, εκ των οποίων τα 157 καταγράφηκαν στην ηπειρωτική Μαγνησία και τα 3 στη νησιωτική.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι 95,57 κρούσματα, ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι 82,63. Στις Σποράδες ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι 1,14, ενώ τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό 21,74.

Στο Νοσοκομείο Βόλου έχει αρχίσει να ασκείται αφόρητη πίεση από τις αλλεπάλληλες νέες μολύνσεις. Κινείται πλέον ανοίγοντας νέες κλίνες για τους ασθενείς με Covid-19 και αφαιρώντας κλίνες για άλλες ασθένειες.

Το μήνυμα που εκπέμπει ο υγειονομικός κόσμος είναι να σπεύσουν οι πολίτες και να εμβολιαστούν, καθώς αν συνεχιστεί η πορεία της πανδημίας, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Η ΜΕΘ Covid μεταφέρθηκε σε άλλον χώρο για να έχει δυνατότητα φιλοξενίας 8 ατόμων από 4 ατόμων που είχε.

Αυτή στη στιγμή στη ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται 5 ασθενείς, ενώ στη β’ Covid κλινική 31 και στη γ’ Covid κλινική 10.

Χθες δεν καταγράφηκε νέος θάνατος πολίτη από κορονοϊό, όμως τα νέα περιστατικά είναι συνεχή και οι γιατροί καταβάλλουν γενναίες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες.

«Είμαστε σε οριακό σημείο»

Σε δηλώσεις του χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σημείωσε ότι τα Νοσοκομεία της Λάρισας και της Μαγνησίας βρίσκονται σε οριακό σημείο.

«Επικοινώνησα με τον υπουργό για να μπορέσουν να υπάρξουν ιδιωτικές κλίνες και τα νοσοκομεία για να έχουν plan Β τις περασμένες 10 μέρες πριν, όταν βλέπαμε ότι το πρόβλημα και γεμίζουν οι ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν κρεβάτια νοσηλείας και το σύστημα δέχεται μεγάλη πίεση», τόνισε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «η ίδια η ζωή μας λέει ότι «το μόνο εργαλείο που έχουμε είναι το εμβόλιο, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αυτό έχουμε και μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή.

Ταυτόχρονα χρειάζονται μέτρα προφύλαξης για να συνεχίσουμε να είμαστε ελεύθεροι», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν υπήρξε ανταπόκριση από ιδιωτικές κλινικές, ο περιφερειάρχης είπε ότι εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

«Υπάρχουν και άλλα περιστατικά από τα Covid. Ανθρωποι που πρέπει να κάνουν εγχειρήσεις, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, που πρέπει να νοσηλευτούν για άλλες ασθένειες», συμπλήρωσε.

Είκοσι οχτώ θετικά δείγματα

Στη χθεσινή μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) βρέθηκαν συνολικά 28 θετικά δείγματα κορονοϊού.

Στο λιμάνι Σκιάθου πραγματοποιήθηκαν 5 rapid test τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Στην Ανάβρα σε συνολικό αριθμό 83 δειγμάτων καταγράφηκαν 3 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 1 γυναίκα και 2 άντρες με διάμεση ηλικία τα 59 έτη.

Στη Νέα Αγχίαλο σε συνολικό αριθμό 33 δειγμάτων καταγράφηκε 1 θετικό κρούσμα Covid-19, το οποίο αφορά σε άντρα 18 ετών.

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σε συνολικό αριθμό 152 δειγμάτων καταγράφηκαν 8 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 3 άντρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη.

Στο ΚΑΠΗ Αγ. Βασιλείου σε συνολικό αριθμό 226 δειγμάτων καταγράφηκαν 9 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 4 άντρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας σε συνολικό αριθμό 282 δειγμάτων καταγράφηκαν 7 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν σε 4 άντρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων σήμερα

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοιού στη Θεσσαλία σήμερα Πέμπτη έχει ως εξής:

-08:00-16:00 μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

-08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

-08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

-08:00-14:00 μαζική δειγματοληψία στον Ανω Βόλου – ΤΟΜΥ Ιωλκού

-08:00-14:30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι Σκιάθου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου