Ισχύ Εγκέλαδου έχουν στην αγορά οι αξιολογήσεις στο διαδίκτυο

ισχύ-εγκέλαδου-έχουν-στην-αγορά-οι-αξ-851206

ΜΕ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ

Σεισμό προκάλεσαν στο πολιτικό σύστημα της χώρας οι κινητοποιήσεις των διανομέων στην Αθήνα και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ανάμεσα στις οποίες και ο Βόλος.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες delivery είχαν δυναμική παρουσία στις μοτοπορείες τους, κινούνταν συντονισμένα και οργανωμένα.

Δεν ήταν, όμως, μόνοι, ούτε είναι μόνοι σήμερα. Οχι επειδή έχουν στο πλάι τους φορείς και συλλόγους, που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν να εκφράσουν αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα τους, ούτε διότι οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας είναι με το μέρος τους και αντιπαρατίθενται για τον τρόπο, με τον οποίο θα επιλυθεί το πρόβλημά τους.

Δεν είναι μόνοι, γιατί έχουν με το μέρος τους πολίτες και εν προκειμένω τους πελάτες της efood.

Οι πολίτες έχουν ένα σημαντικό όπλο στα χέρια τους, αλλά δυστυχώς, παρά τις περιπέτειες αυτής της χώρας με την οικονομική κρίση, τα μνημόνια, τα capital controls, την πανδημία, δεν έχουν καταλάβει την ισχύ του.

Η καταναλωτική τους δύναμη μπορεί να αποφασίζει για τα πάντα. Να επιλέγει όποια πλατφόρμα θέλει για τις παραγγελίες, να απορρίπτει προϊόντα των χωρών, που δεν έχουν σταθεί φιλικά απέναντι στην Ελλάδα. Ωστόσο συνεχίζουν να αποφασίζουν για τη χώρα και το μέλλον της μέχρι σήμερα να διαμορφώσει νέα δεδομένα στην αγορά, που κανένα αγωνιστικό σωματείο και κόμμα δεν θα μπορούσε ποτέ να καταφέρει όσο γενναία και φιλότιμα να προσπαθούσε.

Οι σπασμωδικές κινήσεις της πλατφόρμας αμέσως μετά τον σάλο που προκλήθηκε μετά τις διαμαρτυρίες των διανομέων, όταν άρχισαν τα επικριτικά σχόλια στο διαδίκτυο, αποδεικνύουν με τον πιο αδιαμφισβήτητο τρόπο τη σεισμική δόνηση που προκάλεσε η οργή των χρηστών του διαδικτύου, που ενημερώθηκαν για τις ανακοινώσεις της εταιρείας σχετικά με τις συμβάσεις των εργαζομένων και αξιολόγησαν αρνητικά την εταιρεία.

Το διαδίκτυο έχει διευθετήσει πλέον τα ζητήματα, που εμπόδισαν τους πολίτες να επικοινωνήσουν, να οργανωθούν και να συντονιστούν σε έναν αγώνα ανεξάρτητοι χωρίς κάποια πολιτική δύναμη να τους δίνει ώθηση, χωρίς να έχουν ανάγκη από κανέναν φορέα ή κόμμα.

Το θέμα είναι οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους. Να σκέφτονται το κέρδος όχι με βάση το σήμερα, αλλά το αύριο. Να μεριμνούν όχι για τα προβλήματα όλου του κόσμου, αλλά έστω των παιδιών τους και των εγγονιών τους με ουσιαστικές πράξεις. Μόνο έτσι θα χτιστεί ένα αισιόδοξο αύριο.

Η εμπειρία με τις κινητοποιήσεις των διανομέων θα πρέπει αναμφισβήτητα να διαφωτίσει. Δεν χρειάζονται ούτε ρομαντικές ιδέες, ούτε πολιτικά θεωρήματα, μόνο ευαισθητοποίηση και δράση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου