ΤΟΠΙΚΑ

Χειροπέδες στον δράστη της διπλής ληστείας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου

χειροπέδες-στον-δράστη-της-διπλής-λησ-496493

Οδηγήθηκε για να απολογηθεί – Κρυβόταν, ωστόσο «ξαναχτύπησε» με κλοπές σε τρία καταστήματα στην Αγριά και τον Βόλο

Μετά τη διπλή ληστεία σε κατάστημα ψιλικών και μάρκετ στη Νέα Ιωνία και τους Αγίους Αναργύρους αντίστοιχα την Τρίτη 20 Ιουλίου κρυβόταν για να μη συλληφθεί, ωστόσο στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έδρασε και πάλι. «Χτύπησε» καταστήματα στον Βόλο και την Αγριά, πιστεύοντας ότι μπορούσε να συνεχίζει την παράνομη δράση του.

Χειροπέδες πέρασαν προχθές το απόγευμα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου στον δράστη της διπλής ληστείας. Πρόκειται για Βολιώτη 26 ετών. Οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν μετά από δύο κλοπές και μία απόπειρα κλοπής που διέπραξε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ξημερώματα προχθές Πέμπτη, και τον συνέλαβαν στον Βόλο να κινείται με κλεμμένο δίκυκλο.

Τον είχαν ήδη ταυτοποιήσει με τις δύο ληστείες την περασμένη εβδομάδα για τις οποίες αναμενόταν να εκδοθεί βούλευμα για τη σύλληψή του λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το δίκυκλο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε αφαιρεθεί από την πιλοτή οικίας 43χρονου Βολιώτη στο διάστημα από τις 9 έως τις 12 Ιουλίου. Πέρασαν χειροπέδες στον δράστη και τον κράτησαν.

Σε 24 ώρες παραβίασε με αιχμηρό αντικείμενο καφέ – μπαρ 33χρονου στην Αγριά, από το οποίο αφαίρεσε ποσό 150 ευρώ, αποπειράθηκε να κλέψει βενζινάδικο 48χρονου στον Βόλο και άνοιξε τεχνικό γραφείο 33χρονου στον Βόλο απ’ όπου άρπαξε το ποσό των 200 ευρώ.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε στα δικαστήρια Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή και κλοπή απλή και διά της μεθόδου της διάρρηξης τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση.

Τον παρέπεμψε ακολούθως για να απολογηθεί στην αναπληρώτρια ανακρίτρια, από την οποία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος φέρεται να είναι μετανιωμένος. Παραδέχτηκε την παράνομη δράση του και προσφέρθηκε να αποζημιώσει οικονομικά τους παθόντες για τις ζημιές που προκάλεσε.

Μετά την προθεσμία για την απολογία του κρατήθηκε και οδηγήθηκε πίσω στο Τμήμα, καθώς η διπλή ληστεία για την οποία κατηγορείται είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης λίγο πριν τις 13:30 την Τρίτη 20 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας την κλεμμένη μοτοσικλέτα, πήγε σε περίπτερο στη Ν. Ιωνία, απ’ όπου απειλώντας την 55χρονη ιδιοκτήτρια με σουγιά, έκλεψε από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των 400 €.

Προσποιούταν τον πελάτη και όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή τράβηξε μαχαίρι και ζήτησε από την ιδιοκτήτρια του μαγαζιού τα χρήματα από το ταμείο. Σε ψηφιακό υλικό, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφονται καρέ καρέ οι κινήσεις του, ενώ διακρίνεται και ο σουγιάς που είχε στα χέρια του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πήγε σε μίνι μάρκετ στη συνοικία Αγ. Αναργύρων, όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος της 50χρονης υπαλλήλου του καταστήματος, την οποία έσπρωξε, άρπαξε 50 €.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου