ΤΟΠΙΚΑ

Στο φουλ οι σχολές οδήγησης ~ Βολιώτες τρέχουν να βγάλουν άδειες

στο-φουλ-οι-σχολές-οδήγησης-βολιώτες-τ-497776

Μετά την πολύμηνη αναστολή εργασιών, είναι πολλοί οι υποψήφιοι οδηγοί – Φράκαραν οι θεωρητικές εξετάσεις

Στο φουλ δουλεύουν οι σχολές οδήγησης μετά την έναρξη των μαθημάτων, που έγινε στις 15 Μαΐου. Οι υποψήφιοι οδηγοί προσπαθούν να επωφεληθούν και να αποκτήσουν άδεια οδήγησης πριν τεθούν σε ισχύ νέα περιοριστικά μέτρα.

Η εισροή υποψηφίων στις σχολές οδήγησης είναι πολύ μεγάλη. Ο γραμματέας στο Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Βόλου Μαγνησίας, Απόστολος Μπίκος, δήλωσε ότι κάθε εβδομάδα οι σχολές οδήγησης έχουν από 5 μέχρι 15 εγγραφές νέων υποψηφίων οδηγών.

«Οι εξετάσεις διενεργούνται κανονικά και θα συνεχιστούν και τον Αύγουστο με εξαίρεση κάποιες μέρες λίγο πριν και λίγο μετά την αργία», τόνισε ο ίδιος.

Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, και των μέτρων που ισχύουν οι σχολές είναι αναγκασμένες να κινούνται με τους ρυθμούς που επιτρέπουν οι κανόνες, οι οποίοι τηρούνται απαρέγκλιτα, όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Λόγω αυτών των περιορισμών, αλλά και των ελλείψεων σε προσωπικών της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, οι εκπαιδευτές έχουν περιορισμό έως 3-4 ατόμων την εβδομάδα για το θεωρητικό μέρος των εξετάσεων, ενώ έτοιμοι για εξετάσεις είναι κάθε εβδομάδα 5-20 υποψήφιοι.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των ατόμων υπάρχει αναμονή. Αν κάποιος δεν περάσει τις εξετάσεις του θεωρητικού μέρους και κοπεί, τότε θα πρέπει να έρθει εκ νέου η σειρά του.

«Εγώ έχω 120 άτομα τα οποία έχουν τελειώσει το θεωρητικό μέρος και πηγαίνουν τρία τρία για να δίνουν εξετάσεις. Είναι μεγάλος ο αριθμός και αυτό είναι λογικό, καθώς έξι μήνες ήμασταν κλειστά», σημειώνει.

Οι θεωρητικές εξετάσεις έχουν φρακάρει παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται από το προσωπικό της Διεύθυνσης Μεταφορών. Για ικανοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, σύμφωνα πάντοτε με τα μέτρα της πανδημίας, διενεργεί δύο φορές την εβδομάδα εξετάσεις και όχι μία όπως παλαιότερα, ενώ ενδέχεται να βάλει και τρίτη μέρα εξετάσεων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Επισημαίνεται ότι αντίστοιχα προβλήματα με τις πρακτικές εξετάσεις δεν υπάρχουν, καθώς ενώ ο υπάρχει ο περιορισμός των δύο ατόμων ανά εκπαιδευτή κάθε φορά, εντούτοις υπάρχουν πάντοτε θέσεις κενές, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται οι υποψήφιοι οδηγοί χωρίς αναμονή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου