ΤΟΠΙΚΑ

Βρέθηκε νεκρός ο 31χρονος αγνοούμενος σε απόκρημνο σημείο στη Γορίτσα

βρέθηκε-νεκρός-ο-31χρονος-αγνοούμενος-σ-498990

Τραγικό τέλος στις αναζητήσεις για τον Ανδρέα Μποτονάκη – Το άψυχο σώμα του εντοπίστηκε σε παλιό νταμάρι

Τραγική κατάληξη είχαν, δυστυχώς, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου Θεσσαλονικιού Ανδρέα Μποτονάκη, που είχε έρθει στον Βόλο για να κάνει ελεύθερο κάμπινγκ και τα ίχνη του εξαφανίστηκαν στις 21 Ιουλίου. Εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας τον βρήκαν την Πέμπτη στις 9:00 το πρωί νεκρό σε παλιό νταμάρι στη Γορίτσα και η σορός του ήταν σε κατάσταση αποσύνθεσης.

Το άψυχο σώμα του ήταν κατακρημνισμένο σε βράχια και από την εικόνα του προέκυπτε ότι ο άτυχος νέος είχε πέσει από ύψος 50 μέτρων, υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία. Μετά τον εντοπισμό του αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετέβησαν στο σημείο και προχώρησαν σε έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Η συνέχιση των ερευνών ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, το οποίο διέταξε τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Στις αρχές δεν είναι γνωστός ο ακριβής χρόνος θανάτου του 31χρονου. Η εικόνα της σορού του μαρτυρούσε ότι ήταν από μέρες νεκρός και δυστυχώς λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν είχε εντοπιστεί. Ισως να ήταν στο σημείο και μετά από τις 21 Ιουλίου, που εθεάθη για τελευταία φορά κοντά στο Νοσοκομείο.

Λόγω της προχωρημένης σήψης η αναγνώριση της σορού θα γίνει στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης με βάση το γενετικό υλικό.

Οι αναζητήσεις για τον 31χρονο ολοκληρώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο για την οικογένειά του, που την Πέμπτη το μεσημέρι ταξίδεψε στον Βόλο.

Ο άτυχος νέος αναζητούταν από την Τετάρτη το πρωί από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Η οικογένειά του ενημέρωσε ότι έχασε τα ίχνη του και το μόνο που γνώριζε στην τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του ήταν ότι θα κατασκήνωνε στη Γορίτσα.

Μετά από ώρες αναζητήσεων σε κάθε πιθανό σημείο οι εθελοντές εντόπισαν την Τετάρτη στις 19:30 τη σκηνή του και συνέχιζαν τις έρευνες για τον εντοπισμό και του ίδιου, καθώς οι οικογένειά του περνούσε δραματικές ώρες αγωνίας.

Οταν βρέθηκε η σκηνή, αλλά ο νεαρός Θεσσαλονικιός αγνοούταν, άρχισαν να εντείνονται ακόμη περισσότερο οι φόβοι ότι κάτι κακό του έχει συμβεί.

Στις έρευνες την Πέμπτη το πρωί συμμετείχαν δέκα πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ Λάρισας καθώς και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της ΕΜΑΚ Λαμίας.

Τελικά, ο εντοπισμός του νέου στο απόκρημνο σημείο έγινε από εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Στη συνέχεια οι πυροσβέστες ανέσυραν τη σορό, την τοποθέτησαν σε φορείο και την απομάκρυναν από το σημείο. Οι έρευνες για τα ακριβή αίτια του θανάτου συνεχίζονται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου