ΤΟΠΙΚΑ

Ρυθμίσεις κυκλοφορίας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

ρυθμίσεις-κυκλοφορίας-στον-δήμο-νοτί-499169

Στο τμήμα που συνδέει τις παραλίες Ραζή και Αμποβό

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων από την παραλία Ραζή προς την παραλία Αμποβό ενέκρινε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Νοτίου Πηλίου, που συνεδρίασε διά περιφοράς.

Η Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη κυκλοφοριακής ρύθμισης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νοτίου Πηλίου και την παρέπεμψε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στόχος της μελέτης είναι η αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ικανότητας, η αποφυγή φαινομένων συμφόρησης, η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής, με μείωση των ρύπων και της ηχορύπανσης.

Η τεχνική έκθεση των Υπηρεσιών του δήμου διαπιστώνει ότι υπάρχουν έντονα φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης στην περιοχή λόγω του μικρού πλάτους της οδού, με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά τροχαία ατυχήματα στη στροφή προς την παραλία της Αμποβού με κατεύθυνση από την παραλία Ραζή προς την παραλία Αμποβού.

Αυτά, σύμφωνα με την τεχνική έκθεση, προκαλούνται λόγω της μεγάλης κατά μήκος κλίσης του μικρού πλάτους της οδού και της μικρής ακτίνας της καμπύλης της.

Αποφασίστηκε έτσι να τοποθετηθεί πινακίδα Π-23 από την πλευρά της παραλίας Αμποβού, προκειμένου να ενημερώνει τους οδηγούς ότι εισέρχονται σε μονόδρομο, και η ρυθμιστική πινακίδα Ρ-7, προκειμένου να απαγορεύει την κυκλοφορία από την πλευρά της παραλίας Ραζή.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, με τα οποία συντάχθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με τις εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δεν θα επηρεαστούν οι υπηρεσίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, ούτε θα διαταραχθεί η ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, των πεζών και των ατόμων με αναπηρία.

Οι ρυθμίσεις προτείνεται να τεθούν σε ισχύ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έως 11 Σεπτεμβρίου στο διάστημα από τις 08:00 έως τις 00:00.

Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο λόγο θα έχει το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου