ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση για φθορά ξένης ιδιοκτησίας από 20 κατοίκους των Αγίων Αναργύρων

μήνυση-για-φθορά-ξένης-ιδιοκτησίας-απ-499371

Καταγγέλλουν ζημιές κάθε βράδυ στο προαύλιο του Ιερού Ναού και κακό χαμό από κροτίδες – Προκαταρκτική διέταξε η Εισαγγελία Βόλου

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι με την κατάσταση που επικρατεί κάθε βράδυ στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων. Οι κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι από τη φασαρία, αλλά και τις φθορές που προκαλούν νέοι κατέφυγαν στην Εισαγγελία Βόλου και κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Τουλάχιστον 20 κάτοικοι, που υπογράφουν τη μηνυτήρια αναφορά, αναφέρουν συνεχείς φθορές στο προαύλιο του Ιερού Ναού και δυνατούς θορύβους το βράδυ που «σηκώνουν» τη γειτονιά στο πόδι κακήν κακώς υπό τους ήχους κροτίδων.

Εκφράζουν αγανάκτηση και δυσαρέσκεια για την κατάσταση που επικρατεί, δίχως κανείς να μπορεί να τη σταματήσει, αλλά και να γνωρίζει τους υπαιτίους.

Κάθε βράδυ, όπως αναφέρουν, συγκεντρώνεται στο προαύλιο μεγάλος αριθμός νέων, οι οποίοι δεν σέβονται με τις πράξεις τους ούτε το προχωρημένο της ώρας ούτε τον ιερό χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Αντίθετα, φέρονται να προκαλούν ζημιές, να φωνάζουν δυνατά, να αναστατώνουν την περιοχή με κροτίδες.

Η κατάσταση επικρατεί εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να είναι εξοργισμένοι.

Ως πρώτο βήμα απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, ενημερώνοντας για τον χαμό με τις κροτίδες. Δεν είδαν όμως, καμία αλλαγή στην καθημερινότητά τους.

Αποφάσισαν έτσι να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη, αφού έχουν χάσει κυριολεκτικά τον ύπνο τους. Οι κάτοικοι ζητούν να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Η μηνυτήρια αναφορά προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να εξακριβωθεί τι συμβαίνει.

Σε αυτό το πλαίσιο ανατέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου να κάνει έρευνα και να διαπιστώσει αν διαπράττονται τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύει για κοινό όφελος και της διατάραξης της κοινής ησυχίας.

Η Εισαγγελία Βόλου ζήτησε ακόμη, επιτήρηση της περιοχής, με διακριτική αστυνομική παρουσία, ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Η παραγγελία βρίσκεται ήδη στα χέρια του Τμήματος Βόλου, που καλείται να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες μετά την εισαγγελική έρευνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου