ΤΟΠΙΚΑ

Νεκρός 50χρονος άστεγος στη Νέα Δημητριάδα

νεκρός-50χρονος-άστεγος-στη-νέα-δημητρι-500594

Δεν έγινε αντιληπτή η απουσία του, μέχρι που η σορός του άρχισε να μυρίζει

Αντιμέτωποι με θλιβερό και ταυτόχρονα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν την Τετάρτη το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου. Στις 07:10 εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένο καραγιαπί στη Νέα Δημητριάδα 50χρονο άνδρα νεκρό σε προχωρημένη σήψη.

Επρόκειτο για άστεγο από τη Ρουμανία, που έβρισκε στέγη στο σημείο για πολλά χρόνια. Ο άτυχος άνδρας απεβίωσε και ο θάνατός του δεν έγινε αντιληπτός, παρά μόνο όταν η σορός του άρχισε να μυρίζει.

Δεν είναι δεν γνωστό τι συνέβη και απεβίωσε. Ενοικος διπλανής οικίας από το καραγιαπί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ, καθώς από το εγκαταλελειμμένο σπίτι αναδιδόταν δυσοσμία.

Το πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που μετέβη στην περιοχή δεν προχώρησε σε ενέργεια. Διαπίστωσε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Συνεργείο Εγκληματολογικών Ερευνών μετέβη στο σημείο και άρχισε τις έρευνες. Από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν φαίνεται να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Εντούτοις, θα πραγματοποιηθεί νεκροψία – νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου άνδρα, καθώς ήταν σε αποσύνθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος έβρισκε στέγη στο καραγιαπί για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Ηταν μόνος τους χωρίς οικογένεια ή φίλους.

Οι γείτονές του τον έβλεπαν να μπαινοβγαίνει στο καραγιαπί, όπου έβρισκε στέγη και γνώριζαν τις τραγικές συνθήκες στις οποίες διαβίωνε.

Το καραγιαπί, όπου είχε βρει καταφύγιο, είναι μισοτελειωμένο, με τούβλα. Ο ιδιοκτήτης του είναι άγνωστος στη γύρω περιοχή. Οι εργασίες ανέγερσης σταμάτησαν το 2008.

Ο 50χρονος διέμενε στο ισόγειο του σπιτιού, όπου είχε τοποθετήσει πρόχειρα μία καρέκλα, λιγοστά ρούχα και μία κατσαρόλα.

Επιβίωνε σε άθλιες συνθήκες, όμως ήταν υπερήφανος και δεν ήθελε βοήθεια. Οταν οι γείτονές του προσφέρονταν να τον βοηθήσουν δίνοντάς του φαγητό ή παραχωρώντας του χώρο για να κάνει μπάνιο, εκείνος αρνούταν και έλεγε ότι είναι καλά.

Περίοικοι ανέφεραν ότι ήταν ήσυχος άνθρωπος, ευγενικός, που χαιρετούσε όλον τον κόσμο. Για να εξασφαλίζει τα προς το ζην έψαχνε στα σκουπίδια και πουλούσε αντικείμενα που μπορούσαν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Κανένας δεν αντελήφθη τι μπορεί να του συνέβη και ξαφνικά τα ίχνη του χάθηκαν.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για την ταυτότητα του 50χρονου από κατοίκους της περιοχής. Δεν βρήκε στον χώρο του έγγραφα που να πιστοποιούν ποιος ήταν. Περιμένει να γίνει η πλήρης ταυτοποίηση με το γενετικό υλικό.

Δεν γνωρίζει ούτε τον ακριβή χρόνο του θανάτου, ο οποίος θα διαπιστωθεί επίσης στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης. Περίοικοι πάντως ανέφεραν ότι είχαν να τον δουν τουλάχιστον δέκα μέρες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου