ΤΟΠΙΚΑ

Χαμόγελα στους ξενοδόχους της Μαγνησίας ~ Η κίνηση τον Ιούλιο είναι ικανοποιητική

χαμόγελα-στους-ξενοδόχους-της-μαγνησ-500893

Αισιοδοξία ότι ο Αύγουστος θα πιάσει υψηλά επίπεδα πληρότητας

Αύξηση της τάξεως του 35% σε σχέση με πέρυσι κατέγραψε ο τουρισμός το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου στον Βόλο και την ηπειρωτική Μαγνησία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Λεβέντης, τονίζει ότι ο κόσμος επιτέλους βγήκε έξω και κάνει διακοπές. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή οι πληρότητες έχουν φθάσει στο 75% -80%. Αφορούν στους παραθαλάσσιους προορισμούς της Μαγνησίας και ιδιαίτερα του Παγασητικού και του Ανατολικού Πηλίου, το οποίο φέτος έχει την πρωτοκαθεδρία.

Οι ξενοδόχοι έχουν την πεποίθηση ότι αν συνεχιστεί η κίνηση και δεν προκύψει εκτροχιασμός της υγειονομικής κρίσης, ο Αύγουστος θα κινηθεί ικανοποιητικά. Ομως, αυτή τη στιγμή όλα είναι υπό το καθεστώς της αβεβαιότητας.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο κ. Λεβέντης απευθύνει έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες «να διοικούν τις επιχειρήσεις τους. Να αναλάβουν την ευθύνη και να μην περιμένουν την Αστυνομία να βάλει τάξη. Η κατάσταση είναι ρευστή και μπορεί να ανατραπεί από τη μία στιγμή στην άλλη».

Οι επαγγελματίες του τουρισμού άρχισαν να βλέπουν φως στον ορίζοντα. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, λέει ότι αν όλα πάνε καλά, τον Αύγουστο μπορεί να έχουν πληρότητες της τάξεως του 80% – 90%.

Για την ώρα σαφής εικόνα δεν υπάρχει, παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι μήνας αιχμής για τον τουρισμό. Οι κρατήσεις λόγω της πανδημίας γίνονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, οπότε η εικόνα αλλάζει μέρα με την ημέρα.

Αυτή τη στιγμή ο τουρισμός στην ηπειρωτική Μαγνησία δουλεύει με Ελληνες και λίγους Αγγλους, Γάλλους και Γερμανούς. Το Ισραήλ δυστυχώς, αν και αγορά που δουλεύει πολύ ο τουρισμός της περιοχής, φέτος δεν έχει δυναμική παρουσία και η απώλεια συνιστά πλήγμα.

Ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα συνιστά για τους ξενοδόχους η βραχυχρόνια μίσθωση. Ο κ. Ζαφείρης λέει ότι λειτουργεί ανεξέλεγκτα με το δικό της υγειονομικό πρωτόκολλο.

Πρωτεύον, όμως, αυτή τη στιγμή είναι να υπάρχει σταθερό σχέδιο για τον τουρισμό. «Δεν θέλουμε να ανακοινώνονται σταδιακά μέτρα. Οι επιχειρήσεις πρέπει να γνωρίζουν πώς θα πορεύονται», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου