ΤΟΠΙΚΑ

37χρονη υπάλληλος θύμα ξυλοδαρμού: «Φοβήθηκα ότι θα με σκοτώσουν»

37χρονη-υπάλληλος-θύμα-ξυλοδαρμού-φοβ-501049

Στα χέρια της Αστυνομίας και οι δύο δράστες, που λήστεψαν κατάστημα με είδη ψιλικών στη Νέα Ιωνία – Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Βόλου, ενώ θα απολογηθούν στον ανακριτή

«Φοβήθηκα ότι θα με σκότωναν, όταν ο ένας άρχισε να μου δίνει ξύλο στην αποθήκη. Από εκεί δεν μπορούσε να με ακούσει κανένας, που φώναζα βοήθεια. Ελεγα ότι προσπαθεί να με κάνει να χάσω τις αισθήσεις μου και προσπαθούσα να αμυνθώ».

Η 37χρονη υπάλληλος, που έπεσε θύμα ληστείας προχθές τα ξημερώματα σε κατάστημα ψιλικών στη Νέα Ιωνία, μοιράζεται σήμερα με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την εμπειρία φρίκης που βίωσε, όταν οι δύο ληστές μπούκαραν στην επιχείρηση που εργάζεται για να αρπάξουν χρήματα, ενώ η ίδια ήταν μόνη.

Οι δύο ληστές, ηλικίας 29 και 36 ετών, οδηγήθηκαν χθες στα δικαστήρια Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου συνέλαβε προχθές το απόγευμα και τον δεύτερο δράστη, προχωρώντας στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης σε λίγες ώρες.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία και κλοπή κατά συναυτουργία και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για μεθαύριο Παρασκευή.

Η 37χρονη δεν μπορεί να συνέλθει ακόμη από το σοκ.

Τι λέει η παθούσα

«Προχθές δεν κοιμήθηκα το βράδυ, καθώς είχα εφιάλτες. Εκλεινα τα μάτια μου και έβλεπα τα μάτια του. Χθες είχα πόνο σε όλο σχεδόν το σώμα μου», λέει η εργαζόμενη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τι συνέβη.

Οταν εισέβαλαν οι ληστές στο μαγαζί δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό. «Στεκόμουν δίπλα στην πόρτα εσωτερικά του μαγαζιού για να κρεμάσω τις εφημερίδες και εκείνη τη στιγμή μπήκε ο πρώτος μέσα, αυτός που είναι ηλικίας 29 ετών, μου έκανε κεφαλοκλείδωμα με το αριστερό χέρι και με έριξε στο πάτωμα».

Ο θρασύτατος εκμεταλλεύτηκε την αδύναμη θέση της κοπέλας με τον χειρότερο τρόπο. Οταν προσπάθησε να αμυνθεί και να ξεφύγει από τα χέρια του, την έπιασε από τα μαλλιά και την έσυρε στην αποθήκη.

«Εκεί άρχισε να με χτυπά όπου έβρισκε, στο πρόσωπο, στην κοιλιά, στον θώρακα, στα γόνατα, ενώ ο άλλος έπαιρνε τα λεφτά από το ταμείο και τσιγάρα. Σταμάτησε να με χτυπά όταν κουράστηκε να παλεύει μαζί μου και με ξαναέσυρε από τα μαλλιά στο ταμείο, φωνάζοντάς μου: «Πού είναι τα λεφτά»», περιγράφει.

Η κοπέλα του έλεγε ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα στο κατάστημα. Του ζητούσε να την πιστέψει. Ορκιζόταν ότι έλεγε την αλήθεια. Εκείνος δεν πειθόταν. «Με κλωτσούσε στα πόδια και στη μέση για να του πω, ενώ με κρατούσε από τα μαλλιά κάτω γονατιστή και ο άλλος μάζευε τσιγάρα. Εγώ φώναζα βοήθεια», λέει.

Σε κάποια στιγμή τους είδε να τραβούν καλώδια από το κατάστημα, δίχως να μπορεί να καταλάβει τι κάνουν και στη συνέχεια να φεύγουν.

«Εγώ ήμουν εσωτερικά του μπαρ. Σηκώθηκα όρθια και έψαχνα να βρω ένα τηλέφωνο για να καλέσω την Αστυνομία. Εκεί διαπίστωσα ότι η τσάντα μου έλειπε και ότι την πήραν μαζί με όλα τα πράγματά μου. Βγήκα έξω. Φώναζα βοήθεια με λήστεψαν», περιγράφει η 37χρονη, η οποία είναι σε πολύ κακή ψυχολογική και σωματική κατάσταση. Πολίτης σταμάτησε τότε και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ευχαριστεί την Αστυνομία

Σε λίγα λεπτά αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έφταναν στο κατάστημα. Στο σημείο είχε συγκεντρωθεί κόσμος, που προσπαθούσε να ηρεμήσει την 37χρονη. «Δίνω συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, γιατί έδρασαν αμεσότατα. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά ήταν δίπλα μου και τα χειρίστηκαν όλα άψογα. Δεν είχα τελειώσει καν την κατάθεσή μου στην Αστυνομία, όταν έγινε η σύλληψη του πρώτου δράστη», λέει η τρομαγμένη υπάλληλος.

Δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την τραυματική εμπειρία που έζησε. Εύχεται να μην την περάσει καμία άλλη γυναίκα.

«Φοβήθηκα ότι θα με σκότωναν, όταν ο ένας άρχισε να μου δίνει ξύλο στην αποθήκη. Δεν μπορούσε να με ακούσει κανένας από εκεί. Ελεγα θέλουν να χάσω τις αισθήσεις μου και προσπαθούσα να αμυνθώ. Ούρλιαζα να με αφήσει. Πήγε να μου κλείσει το στόμα και τον δάγκωσα. Με εξύβριζε και μου ζητούσε να του δώσω και τα υπόλοιπα λεφτά, ενώ δεν υπήρχαν άλλα. Του έλεγα σε παρακαλώ, στο ορκίζομαι δεν έχω άλλα χρήματα», καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου