ΑΛΜΥΡΟΣ

Ετοιμη να επαναλειτουργήσει η εστίαση στον Αλμυρό

ετοιμη-να-επαναλειτουργήσει-η-εστίασ-610983

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα μεθαύριο Δευτέρα του Πάσχα

Ολα έτοιμα είναι στον Αλμυρό για την επαναλειτουργία της εστίασης μεθαύριο Δευτέρα του Πάσχα με την τήρηση αυστηρών μέτρων ατομικής προστασίας για την αποτροπή πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ταβερνών Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού συναντήθηκε τη Μ. Τρίτη με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αλμυρού Αλέξανδρο Κοσμά και συζήτησε για τα μέτρα και την αναγκαία συνεργασία που θα πρέπει να υπάρχει.

Ο κ. Μπακίρης είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Μεθαύριο Δευτέρα του Πάσχα εκτιμάται ότι θα ανοίξει σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στον Αλμυρό, με εξαίρεση κάποιες ταβέρνες που ίσως καθυστερήσουν μερικές μέρες την επαναλειτουργία τους μετά και το φαγοπότι του Πάσχα.

«Η εικόνα που έχουμε είναι αρκετά καλή. Το 90% των καταστημάτων θα επαναλειτουργήσει. Η εστίαση θα τηρήσει απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία για τη λειτουργία των καταστημάτων με απόλυτη ασφάλεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Ταβερνών Καφετεριών και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Αλμυρού παρέχει χρήσιμες οδηγίες για την επαναλειτουργία των καταστημάτων.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, η έναρξη της λειτουργίας γίνεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους από μεθαύριο Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου.
Για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η πραγματοποίηση αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test) δύο φορές την εβδομάδα για όλο το προσωπικό των επιχειρήσεων με το κόστος να επιβαρύνει το κράτος.
Στα καταστήματα επιτρέπεται μόνο η παρουσία καθήμενων πελατών, ενώ κατά την αλλαγή των πελατών στα τραπέζια θα πρέπει να γίνει απολύμανση των καταλόγων.
Επίσης, είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση απολυμαντικού προϊόντος ανά τραπέζι, στο οποίο θα πρέπει να κάθονται μέχρι έξι άτομα.

Ακόμη, είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό και από τους πελάτες κατά τον χρόνο αναμονής για την οποία θα πρέπει να γίνεται ισχυρή σύσταση για τους καθήμενους πελάτες στα τραπεζοκαθίσματα ή στο μπαρ.

Οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων είναι σύμφωνα με τη διάταξή τους (90cm -1,2m και 1,8m, κατά περίπτωση).
Τέλος, επιτρέπεται η χρήση του μπαρ από τους πελάτες: α) με την τοποθέτηση δύο (2) σκαμπό μαζί και β) απόσταση 1,5 μέτρου για κάθε επόμενη δυάδα σκαμπό.
Τα καταστήματα θα είναι κλειστά από τις 23:00 μέχρι τις 05:00.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν οφείλουν να επιδεικνύουν στις αρχές ελέγχου τη βεβαίωση από το TAXIS, από την οποία θα αποδεικνύεται ότι ο ΚΑΔ τους αποτελεί την κύρια δραστηριότητα πριν από την 1 Μαΐου 2020.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου