ΤΟΠΙΚΑ

Δραματική έκκληση της κόρης του 54χρονου Βολιώτη

δραματική-έκκληση-της-κόρης-του-54χρονο-765290

Κανένα σημείο ζωής από τον Απόστολο Σαμπλίδη – Εξι ανεξιχνίαστες υποθέσεις στη Μαγνησία – Αίσιο τέλος για δύο έρευνες

Ουδέν νεότερο από τις έρευνες για τον 54χρονο Βολιώτη Αποστόλη Σαμπλίδη, που έφυγε από το Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονταν η σύζυγός του, στις 11 Ιανουαρίου και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Η κόρη του Ειρήνη απευθύνει δραματική έκκληση προς του πολίτες να προσέξουν λίγο καλύτερα τη φωτογραφία του και να δώσουν σημασία έξω στον κόσμο, ώστε να υπάρξουν νεότερα.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Η οικογένειά της περνάει απερίγραπτες ώρες αγωνίες για την τύχη του αγαπημένου της προσώπου για το οποίο δεν ξέρει τι να σκεφθεί. Η εξαφάνιση ενός ατόμου είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μία οικογένεια. Η μητέρα του 40χρονου Βολιώτη Απόστολου Στριμπάκου που αγνοείται από τις 6 Ιουλίου 2020, Αγγελική, λέει ότι κλαίει κάθε μέρα που περνάει. Στον Βόλο το τελευταίο εξάμηνο έχουν γίνει δύο δηλώσεις εξαφάνισης με έρευνες χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Στη Μαγνησία τις τελευταίες δεκαετίες υπάρχουν ακόμη πέντε υποθέσεις που δεν έχουν διαλευκανθεί.

Τι λέει η κόρη του

Η κόρη του Απόστολου Σαμπλίδη ήρθε αμέσως στον Βόλο από την Κύπρο όπου ζει, όταν ενημερώθηκε για την εξαφάνιση. Η οικογένειά της την ειδοποίησε μετά από δύο μέρες από τη στιγμή που χάθηκαν τα ίχνη του 54χρονου. Λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσε να βρει κατευθείαν πτήση για να έρθει.

Η Ειρήνη περιγράφει ότι σπάνε καθημερινά τα τηλέφωνα από γνωστούς και οικείους δίχως όμως κανείς να γνωρίζει το παραμικρό. «Το μυαλό μου πάει παντού. Την ημέρα που εξαφανίστηκε έβρεχε και είχε έναν πολύ δυνατό αέρα. Πήγε κανονικά το μεσημέρι στο Νοσοκομείο, καθώς ήταν συνοδός στη μητέρα του και έκτοτε τίποτα, κανένα σημείο ζωής», περιγράφει.

«Τα πράγματά του είναι κανονικά στο σπίτι όπως και η ταυτότητά του. Το αυτοκίνητο επίσης. Δεν πήρε τίποτα μαζί του», περιγράφει.

Ο 54χρονος είναι καλά στην υγεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. «Κουτσαίνει λίγο μόνο από το ένα πόδι και είναι αλλεργικός στο χορτάρι. Δεν είχε τίποτα απολύτως άλλο», σημειώνει.

Η κοπέλα δεν ξέρει τι να σκεφτεί. Από την Αστυνομία δεν έχει καμία καινούργια πληροφορία ούτε από τη Γραμμή Ζωής.

«Παρακαλώ πολύ τον κόσμο να κοιτάξει λίγο καλύτερη τη φωτογραφία του και να δώσει σημασία έξω στον κόσμο μήπως βρούμε κάτι», εκλιπαρεί.

Ο 54χρονος δεν έχει ξαναφύγει από το σπίτι του. Δεν έχει απουσιάσει ποτέ για διάστημα που να προβληματίσει. Η οικία του είναι στην Αγία Παρασκευή όπου συγκατοικεί με την πεθερά του και τον θείο.

Εχει γαλαζοπράσινα μάτια, ύψος 1,70μ και είναι κανονικού βάρους. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινο μπουφάν με μαύρες ρίγες στα μανίκια, τζιν παντελόνι και αθλητικά παπούτσια μαύρου χρώματος.

Η ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, ειδοποιήθηκε από τους συγγενείς του στις 25 Ιανουαρίου. «Η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο. Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με την υπηρεσία Silver Alert, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065», προτρέπει.

Τραγική η κατάσταση όταν δεν υπάρχουν νέα

Οι οικογένειες εξαφανισθέντων περνούν πραγματικά πολύ μεγάλη δοκιμασία. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με την οικογένεια του 40χρονου Βολιώτη, Απόστολου Στριμπάκου, που δεν έχει επίσης κανένα νέο του από τη στιγμή που εξαφανίστηκε τον περασμένο Ιούλη.

Η μητέρα του Αγγελική λέει: «Κλαίω κάθε μέρα. Πού είναι το παιδί μου; Ποιος το πήρε και που το πήγε;». Η οικογένεια δεν έχει νέα επί μήνες από την Αστυνομία ενώ ο γιος της εξαφανίστηκε από προσώπου γης.

«Τελευταία φορά τον είχε δει ένας κύριος γνωστός του αδερφού μου κοντά στον γέφυρα του Αναυρου. Εγώ υποθέτω ότι από εκεί τον πήραν», σημειώνει.

Δυστυχώς, πέραν από το πρώτο διάστημα σήμερα πια δεν τηλεφωνεί κανένας στην οικογένεια για να πει ότι τον είδε και να δώσει ένα σημείο ζωής.

«Είμαστε καταρρακωμένοι ψυχολογικά. Περνάμε μία απερίγραπτη στεναχώρια που δεν έχει τέλος. Δεν ξέρουμε που είναι το παιδί μας. Όμως, κάθε μέρα που περνάει αυτό σκεφτόμαστε και είναι η αγωνία μας. Αν το κρατάει κανείς παρακαλώ πολύ να το αφήσει. Αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς είναι παιδί με ειδικές ανάγκες», παρακαλεί από την πλευρά του ο πατέρας του 40χρονου Γιώργος Στριμπάκος.

Οι εξαφανίσεις

Σε τουλάχιστον δύο υποθέσεις τις πιο πρόσφατες από τις εφτά που ήταν ανοιχτές υπήρξε θετικό αποτέλεσμα για τους εξαφανισθέντες. Η 43χρονη Ρουμάνα που αγνοούταν το 2019 εντοπίστηκε ζωντανή στη Γερμανία. Η γυναίκα η οποία αναζητούταν επί μήνες ήταν τελικά καλά και βρισκόταν στο εξωτερικό. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κίνησε γη και ουρανό και τη βρήκε.

Επίσης, εντοπίστηκε και η 57χρονη που εξαφανίστηκε το 2019 αφήνοντας πίσω το παιδί της. Ο συναγερμός που είχαν σημάνει οι κοινωνικές υπηρεσίες είχε τελικά αποτέλεσμα. Η γυναίκα εντοπίστηκε και μάλιστα επέστρεψε πίσω στην οικογένειά της.

Δυστυχώς, όμως, σε κάποιες περιπτώσεις οι έρευνες δεν έχουν αίσιο τέλος. Από το ’97 και μέχρι σήμερα στη Μαγνησία υπάρχουν πέντε ανοιχτές υποθέσεις με τους φακέλους να βρίσκονται στα συρτάρια της Αστυνομίας μέχρι να υπάρξει κάτι νεότερο.

Αναλυτικά οι υποθέσεις αυτές είναι οι εξής:

  • Το 1997 δηλώνεται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου η εξαφάνιση 40χρονου ομογενούς από την Αλβανία, ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Η σύζυγός του είχε εκτιμήσει τότε ότι ταξίδεψε στη γειτονική χώρα. Εντούτοις από τον 40χρονο δεν υπήρξε έκτοτε κανένα σημείο ζωής. Με ενέργειες τις συζύγου του εκδόθηκε απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου με την οποία ο 40χρονος κηρύχθηκε σε αφάνεια μετά από 3 χρόνια απουσίας.
  • Εναν χρόνο μετά χάνονται τα ίχνη 36χρονου Βολιώτη. Ο εξαφανισθείς αφήνει ενημερωτικό σημείωμα στην οικογένειά του ότι φεύγει για το Αγιο Ορος. Ομως, από τότε κανένας δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του, ούτε οι ίδιες οι αστυνομικές αρχές. Μέχρι σήμερα δεν προκύπτει νεότερο για την τύχη του και ο φάκελός του παραμένει ανοιχτός.
  • Το καλοκαίρι του 2002 αρχίζουν έρευνες από το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού για την 70χρονη καθηγήτρια μπαλέτου Μαριάννα – Εριέττα Κοντούλη, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την Αμαλιάπολη, όπου διατηρούσε εξοχική κατοικία. Η εξαφάνισή της συνοδεύεται από περίεργες μεταβιβάσεις ακινήτων. Οι έρευνες για την αγνοούμενη συνεχίζονταν μέχρι πρόσφατα με εκσκαφές σε ιδιωτικό ξωκλήσι.
  • Το 2005 οι αστυνομικές αρχές αναζητούν 46χρονο Βολιώτη, που αντιμετώπιζε προβλήματα. Οι πολύχρονες έρευνες δεν καταλήγουν και πάλι πουθενά. Ο αγνοούμενος κηρύσσεται σε αφάνεια το 2014 μετά από νομικές ενέργειες της συζύγου του και απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου.
  • Τον Αύγουστο του 2016 η λιμενική αρχή Αλοννήσου ενημερώνεται για την εξαφάνιση 30χρονου Θεσσαλονικιού στον όρμο Βότση Αλοννήσου. Η οικογένειά του παλεύει μέχρι σήμερα με νομικές ενέργειες για να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες εξαφάνισής του και να διαπιστωθεί τι έγινε όταν τον είδαν για τελευταία φορά να απομακρύνεται από τον όρμο κολυμπώντας στα ανοιχτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου