ΤΟΠΙΚΑ

Ξάφριζαν κοσμήματα από σπίτια στη Μαγνησία

ξάφριζαν-κοσμήματα-από-σπίτια-στη-μαγ-820994

Εκλεβαν πινακίδες αυτοκινήτων – Η Ελληνική Αστυνομία εξιχνίασε 24 κλοπές σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας

Εξαρθρώθηκε συμμορία, που διέπραττε διαρρήξεις σε σπίτια και κλοπές πινακίδων αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα και στη Μαγνησία με συνολική λεία 60.000 ευρώ.

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε τα έξι μέλη της οργάνωσης και τον συνεργό τους στις περιοχές Υψωμάτων Διαβατών, Ευόσμου και Ευκαρπίας, και εξιχνίασε 24 περιπτώσεις κλοπών.

Συγκεκριμένα η συμμορία εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη των δραστών οι οποίοι είναι ημεδαποί ηλικίας 24 έως και 32 ετών, 6 άνδρες και 1 γυναίκα, που συνδέονται μεταξύ τους με συγγενικούς δεσμούς.

Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 6 εκ των συλληφθέντων, τουλάχιστον από την 24-10-2020 έως και την 13-11-2020, ενώθηκαν – οργανώθηκαν προκειμένου να προβαίνουν, κατ’ επάγγελμα, με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, στη διάπραξη κλοπών με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Στο πλαίσιο της παράνομης δραστηριότητάς τους που εντοπίζεται στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών, Μαγνησίας και Φθιώτιδας, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης, ενέχονται σε 19 περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών με λεία κυρίως κοσμήματα και χρηματικά ποσά, καθώς και σε 5 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από αυτοκίνητα.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν η προσέγγιση των στόχων τους και η διαφυγή τους χρησιμοποιώντας 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, που τους παρείχαν 2 εκ των συλληφθέντων (ένα ιδιοκτησίας 25χρονης – μέλους της οργάνωσης και το δεύτερο 29χρονου – συνεργού), στα οποία τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας με σκοπό να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές.

Ακόμη, η στάθμευση ενός εκ των “επιχειρησιακών” τους οχημάτων μακριά από τους τόπους κατοικίας τους και μεταξύ άλλων σταθμευμένων αυτοκινήτων, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Ευκαρπίας, προκειμένου να μη συσχετίζεται γεωγραφικά με τα σημεία διαμονής τους ή εκδήλωσης των δραστηριοτήτων τους, αλλά και να έχουν όλα τα μέλη εύκολη πρόσβαση και η μετάβαση στο όχημα με λήψη πλήθους μέτρων αντιπαρακολούθησης.

Μετά τη σύλληψη των δραστών που έγινε προχθές ακολούθησαν έρευνες και εντοπίστηκαν 2 κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των διαρρήξεων, καθώς και ένα ακόμη όχημα με το οποίο προσέγγιζαν τον χώρο στάθμευσης στην Ευκαρπία.

Από τις οικίες τους κατασχέθηκαν εκτός των προαναφερόμενων 16 κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και ρολόγια χειρός, 1 παιχνιδομηχανή, το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ και διάφορα είδη ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των κλοπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου