ΤΟΠΙΚΑ

Δέκα ύποπτα κρούσματα στις φυλακές Βόλου

δέκα-ύποπτα-κρούσματα-στις-φυλακές-βό-821677

Δεύτερο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού σε σωφρονιστικό υπάλληλο στην Κασσαβέτεια

Δέκα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού σε κρατούμενους καταγράφονται στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου. Επίσης ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα και ένα ύποπτο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας.

Τα στοιχεία προκύπτουν για την επιδημιολογική πορεία του Covid-19 στα σωφρονιστικά καταστήματα του νομού, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Καμίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ύποπτα κρούσματα στις φυλακές Βόλου αφορούν σε κρατούμενους που είναι είτε νεοεισερχόμενοι στις φυλακές, είτε μετάγονται από άλλα σωφρονιστικά καταστήματα ή κρατητήρια. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δοθεί από τον ΕΟΔΥ για την αποτροπή κινδύνου της διασποράς του κορονοϊού στις φυλακές που είναι κλειστές δομές και γι’ αυτό εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα, οι προαναφερόμενες κατηγορίες κρατουμένων φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους που έχουν διαμορφωθεί και μπαίνουν σε καραντίνα για λόγους πρόληψης και όχι επειδή έχουν παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα.

Στο μεταξύ, ο υπάλληλος εξωτερικής φρούρησης που είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 28 Σεπτεμβρίου και είχε τεθεί σε αυτοπεριορισμό, ανάρρωσε από τον ιό και εδώ και μερικές μέρες έχει επιστρέψει στην εργασία του.

Αντίστοιχα, στις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο που παραμένει σε αυτοπεριορισμό και ένα δεύτερο ύποπτο όπως έγινε χθες γνωστό από την ενημέρωση του υφυπουργού.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στη σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Γιώργου Καμίνη, ο υφυπουργός κατέθεσε έγγραφο με τα επιβεβαιωμένα αλλά και ύποπτα κρούσματα σε όλες τις φυλακές της χώρας, τόσο για τους κρατούμενους όσο και για το προσωπικό.

Δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, ο υφυπουργός ανέφερε ότι στο ΕΚΚΝ Βόλου υπάρχουν 10 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους και στο ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας 1 βεβαιωμένο κρούσμα και 1 ύποπτο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι σε κατ οίκον περιορισμό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου