ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κρούσμα κορονοϊού στην Πυροσβεστική Βόλου

νέο-κρούσμα-κορονοϊού-στην-πυροσβεστ-822403

Σε επιπλέον δειγματοληπτικό έλεγχο αναμένεται να προχωρήσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Νέο κρούσμα κορονοϊού στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικός στον ιό βρέθηκε άλλος ένας πυροσβέστης, ο οποίος όμως βρισκόταν σε βάρδια επιφυλακής στο σπίτι του και δεν υπάρχει φόβος για επαφές του στην Υπηρεσία.

Πρόκειται για το όγδοο κρούσμα στην Πυροσβεστική Βόλου όπου αναμένεται να γίνει δεύτερη δειγματοληπτικός έλεγχος σε 100 πυροσβέστες από τον ΕΟΔΥ για λόγους πρόληψης, ενώ έχει ήδη διενεργηθεί ένας την περασμένη Παρασκευή σε 56 πυροσβέστες.

Με τον νέο προληπτικό έλεγχο σχεδόν το σύνολο του προσωπικού θα έχει υποβληθεί σε τεστ για την αποτροπή του κινδύνου διασποράς του Covid-19.

Οι εφτά από τους πυροσβέστες παρουσίασαν τα συμπτώματα ενώ εργάζονταν κανονικά, ενώ ο όγδοος, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε και τα σοβαρότερα συμπτώματα και σήμερα ευτυχώς η πορεία της υγείας του είναι καλή, καθώς παρουσιάζει σημαντική βελτίωση, ενώ απουσίαζε σε άδεια για μεγάλο διάστημα.

Μέτρα για την αποτροπή της διασποράς

Σύμφωνα με τις εντολές που έχει δώσει το Αρχηγείο, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου εργάζεται το 50% του προσωπικού στις βάρδιες και το υπόλοιπο είναι σε επιφυλακή στο σπίτι. Ο αριθμός ων βαρδιών μοιράστηκε στα δύο, ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιο ομαλή διαχείριση της κατάστασης. Από τους υπαλλήλους εφαρμόζονται πιστά οι οδηγίες για ατομική προστασία και η Υπηρεσία είναι εφοδιασμένη με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Επιπλέον με απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ανασταλεί η χορήγηση κανονικών βραχειών αδειών και ημερήσιων αναπαύσεων στο ένστολο προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου όπως και όλων των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος μέχρι 30 Νοεμβρίου προς αντιμετώπιση των εξαιρετικών και εκτάκτων υπηρεσιακών αναγκών και ειδικότερα την εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19.

Κατ’ εξαίρεση μόνο σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις σοβαρών προσωπικών ή οικογενειακών λόγων και κατόπιν ειδικής αιτιολογημένης απόφασης της Διοίκησης επιτρέπεται η χορήγηση αδειών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου