ΑΛΜΥΡΟΣ

Αλμυρός: Τρεις οικογένειες στο σκοτάδι εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού

αλμυρός-τρεις-οικογένειες-στο-σκοτάδ-824483

Τρεις αιτήσεις άπορων έχει δεχθεί μέχρι στιγμής η δημοτική αρχή Αλμυρού για επανασύνδεση με ρεύμα. Πρόκειται για δύο άτομα μοναχικά και μία άνεργη οικογένεια με παιδιά. Ολοι τους βιώνουν τη φτώχεια με το πιο σκληρό πρόσωπό της. Εν μέσω χειμώνα και πανδημίας κορονοϊού δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και βρίσκονται στο σκοτάδι από την περασμένη άνοιξη.

Η αρμόδια επιτροπή του δήμου Αλμυρού συνεδρίασε χθες Δευτέρα για να συζητήσει τις αιτήσεις τους και να εξετάσει αν πληρούνται οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για την επανασύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα.

Την επιτροπή απαρτίζουν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γεώργιος Παπαϊωάννου, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλειο Αργυρόπουλο, ο εκπρόσωπος της ΔΕΗ Βασίλειος Κουπριντζιώτης, με αναπληρώτρια την Άρτεμις Καλφαγιώργου και ο εκπρόσωπος της ∆.Ε.∆.∆.Η.Ε ∆ημήτριος Μπατσκίνης με αναπληρωτή τον Στέφανο Λάππα.

Συγκεκριμένα αρμοδιότητες- καθήκοντα της Επιτροπής είναι η εξέταση των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί, η αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, σύμφωνα με τα οριζόμενα της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης, η χορήγηση του ειδικού βοηθήματος και η εντολή για την άμεση επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος των ευπαθών καταναλωτών.

Νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα στα οποία έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω χρεών μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για επανασύνδεση.

Η απόφαση (ΦΕΚ 3088 Β’, 24-7-2020) των υπουργείων Περιβάλλοντος- Ενέργειας και Οικονομικών προβλέπει συγκεκριμένα την παροχή από τον κρατικό προϋπολογισμό ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Το βοήθημα- ανάλογα με το ύψος της οφειλής- χορηγείται με απόφαση των τοπικών επιτροπών ανά Δήμο και καλύπτει το 30 έως και το 100% της οφειλής (ανάλογα με το ύψος της) ενώ το υπόλοιπο ποσό θα ρυθμίζεται σε άτοκες δόσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου