ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αρνητικά βγήκαν τα τεστ στους αστυνομικούς του Α.Τ. Σκιάθου

αρνητικά-βγήκαν-τα-τεστ-στους-αστυνομ-833890

Παραμένουν σε καραντίνα οι στενές επαφές των δύο κρουσμάτων για λόγους πρόληψης

Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών στους 13 αστυνομικούς του Τμήματος Σκιάθου μετά τα δύο θετικά κρούσματα Covid-19 στον δόκιμο αστυφύλακα και τον διοικητή.

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ χθες στο προσωπικό του Τμήματος έδωσε βαθιά ανάσα, καθώς δεν υπήρξε περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Ολοι οι αστυνομικοί που ήρθαν σε επαφή με τον δόκιμο αστυφύλακα και τον διοικητή είναι αρνητικοί στον νέο κορονοϊό.

Εντούτοις, για λόγους πρόληψης τα τεστ θα επαναληφθούν αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα όπως ακριβώς ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Παράλληλα οι στενές επαφές των δύο κρουσμάτων παραμένουν σε 14ημερη καραντίνα.

Το Αστυνομικό Τμήμα λειτουργεί αποδυναμωμένο από προσωπικό, καθώς έχει λιγότερους 15 αστυνομικούς σε σχέση με την κανονική δύναμή του.

Σήμερα Σάββατο αναμένεται να ενισχυθεί με δύναμη τουλάχιστον εφτά αστυνομικών, ώστε η λειτουργία του να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα.

Παράλληλα, στη Σκιάθο αναμένεται να μεταβεί και αντιπροσωπεία από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας για στήριξη των μελών της.

Επισημαίνεται ότι σε επίπεδο Νομού πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα στην Αστυνομία.

Η αρχή έγινε την Τετάρτη, όταν δόκιμος αστυφύλακας που επέστρεψε από ταξίδι στην Κοζάνη παρουσίασε πυρετό και εξετάστηκε από το Κέντρο Υγείας του νησιού. Αμεσα ήχησε συναγερμός στις αρχές, έγιναν απολυμάνσεις του κτιρίου και των περιπολικών οχημάτων και δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου