ΤΟΠΙΚΑ

Με διετή καθυστέρηση οι αποζημιώσεις για δωρεάν νομική συνδρομή

με-διετή-καθυστέρηση-οι-αποζημιώσεις-845086

Αποχή από τις παραστάσεις αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου

Σε αναστολή της έκδοσης γραμματίων προείσπραξης μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα προχωρήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου για παραστάσεις υπεράσπισης σε υποθέσεις νομικής βοήθειας ενώπιον του Μονομελούς, του Τριμελούς και του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπως και στην ανάκριση, με εξαίρεση τις υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.

Η αναστολή αποφασίστηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αποζημιώσεις των δικηγόρων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν σε πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα συνηγόρου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος ανέφερε ότι οι καθυστερήσεις φθάνουν και ξεπερνούν τα δύο έτη.

Η αναστολή αποφασίστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου μετά από απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρατηρούνται από την υπέρμετρη καθυστέρηση στην εκκαθάριση και την καταβολή των αμοιβών υπηρεσιών νομικής βοήθειας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου καλεί τα μέλη του να ζητούν αναβολή της συζήτησης των σχετικών δικών, λόγω της αντικειμενικής τους αδυναμίας να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα γραμμάτια προκαταβολής εισφορών, όπως έχουν εκ του νόμου υποχρέωση, εξαιτίας της μη έκδοσης των γραμματίων αυτών από τον Δ.Σ.Β.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου