ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκλογές οδεύει η ΟΕΒΕΜ

σε-εκλογές-οδεύει-η-οεβεμ-845659

Παραιτήθηκαν, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές διαδικασίες, οι Ν. Πλουμιστός και Αθ. Μόσχος

Σε κήρυξη εκλογών οδεύει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας (ΟΕΒΕΜ) μετά τις παραιτήσεις μελών της από τη διοίκηση.

Μετά την παραίτηση της γενικής γραμματέα Δώρας Καναβιτσά την περασμένη εβδομάδα, προχθές αποχώρησαν άλλα δύο μέλη από την Ομοσπονδία, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Νικόλαος Πλουμιστός, και το μέλος, Αθανάσιος Μόσχος, ενώ προ ημερών είχαν γίνει και άλλες αποχωρήσεις.

Πλέον τα τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι λιγότερα από τα αναπληρωματικά.

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας λέει ότι θα ακολουθηθούν οι καταστατικές διαδικασίες, οι οποίες προβλέπουν σύγκληση της γενικής συνέλευσης και εκλογές μέσα σε έναν μήνα.

Ηδη η γενική συνέλευση συγκλήθηκε εκτάκτως σε συνεδρίαση την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στις 18:00.

Οι παραιτήσεις

Οι κ. κ. Πλουμιστός και Μόσχος επικαλούνται στους λόγους παραίτησής τους αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες.

Αναλυτικά ο κ. Πλουμιστός αναφέρει στο κείμενο της παραίτησής του: «Με την παρούσα σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ.

Τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στα συμβούλια των τελευταίων μηνών και κυρίως η άρνηση του προέδρου να τεθούν σε ψηφοφορία κρίσιμα ζητήματα, σε συνδυασμό με μια σειρά ενεργειών αντίθετων με το καταστατικό, καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση των καθηκόντων μου».

Από την πλευρά του ο κ. Μόσχος σημειώνει: «Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, η προσπάθεια με κάθε τρόπο ελέγχου του Συμβουλίου, που οδήγησε σε αντικαταστατικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες σε συνδυασμό με την ανάγκη τήρησης της αξιοπρέπειας μου και του αυτοσεβασμού, μου επιβάλλουν να δηλώσω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΜ. Λυπάμαι πραγματικά για την εξέλιξη αυτή».

«Αν ήθελαν να δηλώσουν ότι είναι κάτι αντικαταστατικό υπήρχε ο δρόμος του νομοθέτη που δίνει λύσεις σε όλα τα θέματα. Μάλιστα, είχαν και νομικό σύμβουλο», απάντησε ο κ. Πλαστάρας, προσθέτοντας ότι «δεν επέλεξαν τον δρόμο αυτό, αλλά τη φυγή, μπλοκάροντας με αυτόν τον τρόπο τη δράση της Ομοσπονδίας», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου