ΤΟΠΙΚΑ

Βόλος: Ο ναρκέμπορος είχε φυλάκιση 70 ετών

βόλος-ο-ναρκέμπορος-είχε-φυλάκιση-70-ετ-845847

Πακιστανός 41 ετών ο μεταφορέας του μισού κιλού κοκαΐνης με ποινές για εκβιασμούς, εγκληματικές οργανώσεις, αρπαγές – Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνέλαβε και τον Βολιώτη διακινητή, που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά για περαιτέρω προώθηση

Με τη σύλληψη δύο εμπόρων ναρκωτικών ουσιών, Πακιστανού ηλικίας 41 ετών και Βολιώτη 49 ετών και την κατάσχεση ποσότητας κοκαΐνης βάρους 515 γραμμαρίων ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ η επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου, η οποία μπλοκάρισε τα σχέδια των ναρκεμπόρων αποτρέποντάς τους να γεμίσουν τον Βόλο και τη Μαγνησία με ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα, ο Πακιστανός, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών, έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές με εκβιασμούς, εγκληματικές οργανώσεις, αρπαγές και ενώ είχε καταδικαστεί σε συνολική φυλάκιση 70 ετών, κυκλοφορούσε ελεύθερος νόμιμα, ενώ ο Βολιώτης είχε στο σπίτι του εξοπλισμό για την αραίωση της κοκαΐνης με σκοπό να προωθήσει πολλαπλάσια ποσότητα και να βγάλει κέρδος ποσό άνω των 75.000 ευρώ.

Η επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου στέφθηκε με επιτυχία. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον αλλοδαπό τη στιγμή που παρέδιδε την κοκαΐνη στον δεύτερο δράστη έξω από το σπίτι του. Πέτυχαν να συλλάβουν και τον διακινητή που έφερνε τα ναρκωτικά στον νομό και να συλλάβουν και τον έμπορο που θα τα αποδεχόταν και θα τα προωθούσε περαιτέρω. Όλα ξεκίνησαν όταν περιήλθε σε γνώση της Αστυνομίας ότι μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης θα μεταφερόταν στον Βόλο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον Πακιστανό να κατεβαίνει από λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και τον παρακολούθησαν διακριτικά όταν εκείνος επιβιβάστηκε σε ταξί για να αποχωρήσει με σκοπό να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Η σύλληψη των δραστών ήταν θέμα χρόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ο 49χρονος θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά αντί του ποσού των 25.000 ευρώ σύμφωνα με την συνεννόηση που είχε γίνει από τηλεφώνου. Ο 49χρονος είχε σκοπό να αλλοιώσει την κοκαΐνη και να αυξήσει την ποσότητά της με σκόνη άγνωστης χημικής σύνθεσης που βρέθηκε στο σπίτι του και κατασχέθηκε. Εντούτοις, αμφότεροι λογάριασαν χωρίς να υπολογίσουν την Αστυνομία που τους παρακολουθούσε και όταν βρήκε τον κατάλληλο χρόνο έδρασε. Στα χέρια τους βρέθηκαν και τα ναρκωτικά ενώ ο 49χρονος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ποσό 6.725 ευρώ που βρέθηκε να έχει στο σπίτι του ενώ είναι άνεργος.

Ο δράστης είχε απασχολήσει και με άλλες υποθέσεις. Ωστόσο, εκείνο που εντυπωσίασε κυρίως ήταν το «βιογραφικό» του Πακιστανού. Ο 41χρονος είχε απασχολήσει με πάρα πολλές παράνομες δραστηριότητες τις αστυνομικές αρχές, είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης και είχε αποφυλακιστεί μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Αρνούνται διακίνηση οι δράστες

Παρ’ όλα αυτά οι συλληφθέντες αρνούνται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο 41χρονος Πακιστανός υποστηρίζει ότι εκείνος ανέλαβε μόνο να μεταφέρει αντί του ποσού των 500 ευρώ μία σακούλα που δεν γνώριζε τι περιείχε καθώς του είπαν να μην κοιτάξει μέσα. Ο 49χρονος λέει ότι θα παραλάμβανε και θα μετέφερε τη σακούλα αλλού και ότι ούτε εκείνος γνώριζε το περιεχόμενό της. Επεσε όμως σε αντιφάσεις καθώς τελικά παραδέχτηκε ότι εκείνος θα έπαιρνε μέρος της ποσότητας και συγκεκριμένα 30 γραμμάρια.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών άσκησε η Εισαγγελία Βόλου σε βάρος του 49χρονου, που κατελήφθη να παραλαμβάνει τα ναρκωτικά και στο σπίτι του εντοπίστηκε εξοπλισμός για την αλλοίωσή τους. Δίωξης σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ασκήθηκε και σε βάρος του 41χρονου Πακιστανού. Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τη Δευτέρα.

Οι κατασχέσεις

Επισημαίνεται ότι πέραν της μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην κατοχή των δραστών καθώς και σε νομότυπες έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν οκτώ συσκευασίες (φιξάκια) με ηρωίνη, βάρους -5,84- γραμμαρίων, ποσότητα σκόνης, άγνωστης χημικής σύνθεσης, βάρους -15,7- γραμμαρίων, 12,5- ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή. Ακόμη, κατασχέθηκαν μία ζυγαριά ως μέσο για την προώθηση των ναρκωτικών, το χρηματικό ποσό των 6.725 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομη δραστηριότητα και τρία κινητά τηλέφωνα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου