ΤΟΠΙΚΑ

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για Βολιώτη που πλάκωσε στο ξύλο την ανήλικη κόρη του

καταπέλτης-ο-εισαγγελέας-για-βολιώτη-846336

Χτύπησε και την πρώην σύζυγο, που πήγε να την πάρει

Αστραψε και βρόντηξε χθες ο εισαγγελέας έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου κατά την πρότασή του για ενοχή και καταδίκη 39χρονου Βολιώτη, ο οποίος τον Απρίλιο του 2019 έσπασε στο ξύλο την ανήλικη κόρη του, ηλικίας 12 ετών, και στη συνέχεια την πρώην σύζυγό του, που πήγε σπίτι του για να πάρει το τρομαγμένο παιδί. Ο 39χρονος κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη και ενδοοικογενειακή εξύβριση. Καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών χωρίς αναστολή και χωρίς μετατροπή. Του δόθηκε μόνο η δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο καταδικασθείς φέρεται να επιτέθηκε στο κοριτσάκι του. Το τράβηξε από τα μαλλιά, το χτύπησε με τα χέρια στο κεφάλι και την πλάτη, του προκάλεσε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και άλλα τραύματα. Επιτέθηκε και στην πρώην σύζυγό του, η οποία όταν άκουσε την κορούλα της να σπαράζει από το κλάμα αναστατωμένη πήγε στο σπίτι του για να πάρει το παιδί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την άρπαξε από τα μαλλιά, την έσυρε στο πάτωμα και την κλώτσησε ρίχνοντάς τη στο καλοριφέρ. Της προξένησε κι εκείνης κρανιοεγκεφαλική κάκωση και χτυπήματα στον αυχένα και την πλάτη.

Απολογούμενος στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έκανε κάτι. Ισχυρίστηκε ότι μάλωσε με την πρώην σύζυγο και ότι με το παιδί είχε μόνο λεκτική αντιπαράθεση. Υποστήριξε ότι μέσα στην αναστάτωση που προκλήθηκε ίσως η ανήλικη να χτύπησε κατά λάθος, ενώ νωρίτερα είχε ζητήσει από το δικαστήριο να του διορίσει δικηγόρο.

Από την πλευρά του ο πατέρας του κατηγορούμενου είπε ότι είναι όλα ψέματα. Ισχυρίστηκε ότι τα πιστοποιητικά του Νοσοκομείου Βόλου για τα τραύματα μάνας και κόρης είναι πλαστά και ότι υπάρχει σχέδιο για να κατηγορήσουν τον γιο του.

Κι όμως νωρίτερα η πρώην σύζυγος είχε περιγράψει αναλυτικά όλα όσα είχαν συμβεί εκείνη την ημέρα.

«Αυτή είναι μία από τις πιο ακραίες αντικοινωνικές συμπεριφορές που έχω δει στα τόσα χρόνια υπηρεσίας μου στον Βόλο», είπε ο εισαγγελέας έδρας, παίρνοντας τον λόγο για να προτείνει στο δικαστήριο.

«Η πιο ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά είναι αυτή που γίνεται στο παιδί σου. Μόνο ως χιούμορ μπορεί να εκληφθεί εκ μέρους του κατηγορούμενου ο ισχυρισμός ότι τα πιστοποιητικά έγγραφα είναι πλαστά. Γιατί δεν πήγε να κάνει μήνυση για την πλαστότητα των εγγράφων;», διερωτήθηκε.

Ο εισαγγελέας έδρας τόνισε στο δικαστήριο ότι «το θύμα, η κόρη του 39χρονου, δεν εισέπραξε αγάπη στο σπίτι που πήγε να τον δει, αλλά χτυπήματα στο κεφάλι και στο χέρι. Γιατί θεωρώ δεδομένο ότι οι πράξεις που του αποδίδονται τελέστηκαν. Ο κατηγορούμενος λέει ότι θέλει δικηγόρο. Από τον Μάρτιο θα μπορούσε να έχει. Ηρθε εδώ για να μας πει ότι οι διαφορές λύνονται με ξύλο. Ο,τι διαφορά είχε έπρεπε να τη λύσει ήρεμα και όχι με ακραία συμπεριφορά», τόνισε.

Ο δικηγόρος πολιτική αγωγής συντάχθηκε με την πρόταση καταδίκης, όπως κατατέθηκε από τον εισαγγελέα. Ο κατηγορούμενος απαλλάχτηκε μόνο από την κατηγορία της εξύβρισης, η οποία παραγράφηκε σε εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου καταδίκασε τον 39χρονο και δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό. Του έδωσε μόνο τη δυνατότητα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο εισαγγελέας έδρας είπε «ότι ο σκοπός μίας ποινής δεν θα πρέπει να είναι η εξόντωση του κατηγορούμενου, αλλά ο σωφρονισμός. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι στα μέτρα του. Για να λειτουργήσει όμως σωφρονιστικά και να αποτελέσει σπαθί πάνω από το κεφάλι του κατηγορούμενου θα πρέπει το δικαστήριο να του χορηγήσει στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη για να μπορέσει να πείσει ο 39χρονος στη δίκη που θα γίνει στον β’ βαθμό ότι αξίζει όντος μία δεύτερη ευκαιρία και να μην πάει φυλακή».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου