ΤΟΠΙΚΑ

Αρση απαλλοτρίωσης για δύο ακίνητα του δήμου Βόλου

αρση-απαλλοτρίωσης-για-δύο-ακίνητα-το-847001

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης

Στην άρση της απαλλοτρίωσης δύο ακινήτων του δήμου Βόλου αποφάσισε χθες να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών.

Στη συζήτηση του θέματος η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ότι δεν είναι προς το συμφέρον του δήμου να προχωρήσει στην αξιοποίηση των ακινήτων και να συμμορφωθεί στις σχετικές δικαστικές αποφάσεις.

Η αξία των δύο ακινήτων για τις αποζημιώσεις είναι 336.802 ευρώ και 84. 588 ευρώ τη στιγμή που η δημοτική αρχή δεν έχει κάποιο λόγο- έργο για να προχωρήσει σε αξιοποίησή τους.

Αποφασίστηκε έτσι το Τμήμα Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης.

Αν και τα ταμειακά διαθέσιμα του είναι άνω των 19 εκατομμυρίων ευρώ αποφασίστηκε ότι τα χρήματα δεν επαρκούν, καθώς τα χρήματα που προορίζονται για έργα είναι δεσμευμένα σε άλλους κωδικούς.

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ακόμη να καταρτίσει εκ νέου τους όρους διεξαγωγής της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας Βόλου και της σε συνέχεια της βόρειας πλευράς του ως άνω Κέντρου Αντισφαίρισης Ν. Ιωνίας Βόλου έτερης έκτασης εμβαδού 5.500 τμ.

Στη συζήτηση που έγινε για τα αποτελέσματα της δημοπρασίας επισημάνθηκε ότι ο όρος που ετέθη για μονομερή λύση της μίσθωσης εκ μέρους του εκμισθωτή για ιδιόχρηση λειτούργησε αποτρεπτικά.

Για το λόγο αυτό επισημάνθηκε ότι είναι αναγκαίο ο μισθωτής αφενός να έχει το δικαίωμα της νόμιμα προβλεπόμενης λήξης της μίσθωσης, ήτοι τα 25 έτη, προκειμένου να αποκομίσει το αναμενόμενο κέρδος στο πλαίσιο του χρονοδιαγράμματος της επένδυσής του και αφετέρου ο δήμος να διασφαλίσει την καταβολή των μισθωμάτων και το όφελος της μελλοντικής χρήσης μετά τη λήξη της συμβατικής μίσθωσης των πλήρως ανακαινισμένων και αναβαθμισμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης του προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού του έργου «Επέκταση δικτύου ποδηλατοδρόμων στον αστικό ιστό Βόλου – Ν. Ιωνίας», στο οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος, η «Εργοασφαλτική Γ. Στεργιούλας ΑΤΕ, και τροποποίησε τον Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου