ΑΛΜΥΡΟΣ

Στον Ανακριτή ο κλέφτης αντικειμένων ανεκτίμητης αξίας από στη Βρύναινα

στον-ανακριτή-ο-κλέφτης-αντικειμένων-849013

Δικογραφία για δύο κλεπταποδόχους κοσμηματοπώλες – Αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας έκαναν φτερά από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας

Ιερά σκεύη και τάματα ανεκτίμητης αξίας αφαίρεσε 30χρονος Βολιώτης από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βρύναινας. Ο δράστης, ο οποίος είναι σεσημασμένος και κυκλοφορούσε ελεύθερος με όρους, άρπαξε τα πολύτιμα σκεύη και τα αφιερώματα με σκοπό να τα εξαργυρώσει και να βγάλει χρήματα, όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού τον εντόπισε πριν προλάβει να πάρει τα χρήματα και τον συνέλαβε, ενώ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος δύο κοσμηματοπωλών.

Ο 30χρονος συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Βόλου. Τα κλοπιμαία αντικείμενα τα οποία κατασχέθηκαν από την κατοχή 75χρονου κοσμηματοπώλη εστάλησαν στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων για προσδιορισμό της καλλιτεχνικής, ιστορικής και αρχαιολογικής τους αξίας.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς και τον παρέπεμψε για να απολογηθεί για τις πράξεις του στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για αύριο Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, η κλοπή σημειώθηκε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο «ποντικός» αφαίρεσε εξωτερικό κιγκλίδωμα του Ιερού Ναού, παραβίασε το παράθυρο και στη συνέχεια αφαίρεσε τα αντικείμενα που προορίζονταν ή ήταν αφιερωμένα για θρησκευτική λατρεία. Ανάμεσα σε αυτά ήταν τρία δισκοπότηρα, χρυσοί σταυροί, Ιερό Ευαγγέλιο, πόρπες ζωνών, βάσεις από καντηλάκια και πολλά τάματα και αφιερώματα, περισσότερα από 100.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή από τον εφημέριο το περασμένο Σάββατο. Αρχικώς οι καταστροφές που είχαν προκληθεί αποδόθηκαν στην κακοκαιρία της προηγούμενης μέρας, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι ιερά σκεύη και αφιερώματα είχαν κάνει φτερά από το γραφείο στο ιερό όπου φυλάσσονταν. Επιπλέον, υπήρχαν ζημιές και στο παραθυράκι από την πόρτα του ιερού.

Αμεσα έγινε καταγγελία στην Αστυνομία. Ανάμεσα στα κλαπέντα υπήρχαν αντικείμενα μεγάλης αξίας που χρονολογούνταν το 1911 ακόμη και το 1800. Ο Ιερός Ναός στην περιοχή είναι πολύ παλιός. Ο ιερέας κατήγγειλε αμέσως την κλοπή. Δεκαεφτά χρόνια που λειτουργεί εκεί δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού άρχισε άμεσα δράση και δεν άργησαν να έρθουν σε γνώση των αστυνομικών πληροφορίες γύρω από την υπόθεση. Το Σάββατο ο 30χρονος μετέφερε τα κλοπιμαία και τα έδωσε σε δύο χρυσοχόους ηλικίας 42 και 75 ετών για να τα πουλήσει. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον 75χρονο, ο οποίος αποδέχτηκε τις κατηγορίες, οδήγησε τους αστυνομικούς στην αποθήκη της οικίας του και τους παρέδωσε ένα μαύρο ταξιδιωτικό σάκο και μία δερμάτινη τσάντα που περιείχαν κλεμμένα, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον ιερέα. Εναντίον των κοσμηματοπωλών σύμφωνα με την Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό πλημμελήματος εκτός ορίων αυτοφώρου για αποδοχή και διάθεση προϊόντος εγκλήματος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου