Βολιώτης κέρδισε προσωρινά την επιμέλεια του γιου του

Τελευταία ενημέρωση: 2020-09-21, 10:20:05
Βολιώτης κέρδισε προσωρινά την επιμέλεια του γιου του

Αύξηση στις υποθέσεις οικογενειακού περιεχομένου στα δικαστήρια Βόλου

 

Διεκδίκησε και κέρδισε προσωρινά την επιμέλεια του 11χρονου γιου 40χρονος Βολιώτης, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου να είναι μία από τις σπάνιες φορές που κάνει δεκτό ανάλογο αίτημα με έκδοση προσωρινής διαταγής.

Με την απόφαση το Δικαστήριο διατάσσει την απόλυτη χρήση, οίκηση και παραμονή του πατέρα με το ανήλικο τέκνο στη συζυγική εστία και τη μετοίκηση της γυναίκας από τη συζυγική εστία απαγορεύοντάς της να προσεγγίζει σε αυτή.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου μετά από ανταίτηση του 40χρονου σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της συζύγου του. Δικηγόροε του είναι ο Σωτήρης Γκανάτσιος. Ισχύει μέχρι τις 9 Νοεμβρίου οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέρων της συζύγου και θα εκδοθεί οριστική απόφαση.

Ο 40χρονος είναι ένας από τους λίγους αρχηγούς οικογενειών που το αίτημά του γίνεται δεκτό. Στις συνεδριάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου με τη διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων κάθε Πέμπτη συζητούνται περί τις 30 υποθέσεις.

Η πλειονότητα αυτών αφορά σε οικογενειακά θέματα, όπως διατροφές, επιμέλειες, αιτήσεις για επικοινωνία με τα τέκνα. Συνήθως οι μητέρων των παιδιών είναι εκείνες που κερδίσουν τις αποφάσεις.

Τι ισχυρίζεται ο πατέρας

Ο 40χρονος απέκτησε με τη σύζυγό του έναν γιο ο οποίος είναι σήμερα 11 ετών. Ισχυρίζεται ότι είχε ανέκαθεν προβλήματα με τη σύζυγο, η οποία έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών, και πάντοτε προσπαθούσε να διασώσει τη σχέση του.

Εντούτοις, δύο χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού τους λέει ότι εκείνη απέκτησε αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται, φώναζε στον ανήλικο, έλεγε ότι θα τον κλείσει σε ίδρυμα, τον χτυπούσε, τον κλείδωνε στις τουαλέτες για τιμωρία, του έσπαζε τα παιχνίδια του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η σύζυγος προβαίνει σε αυτή τη συμπεριφορά ενώ το παιδί τους αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υγεία του. Συμπεριφέρεται έτσι στον γιο αλλά και στον ίδιο. Το τελευταίο διάστημα έλεγε ότι θα φύγει από το σπίτι και τελικά το έπραξε αφήνοντάς τον μόνο με το παιδί.

Ο 40χρονος επισημαίνει ότι το παιδί δεν θέλει να είναι με τη μητέρα του. Προσέφυγε με ανταίτηση στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της συζύγου ζητώντας να ασκεί εκείνος αποκλειστικά την επιμέλεια.

Από την πλευρά της η σύζυγος ζητεί με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που θα συζητηθεί το Νοέμβριονα ανατεθεί σε εκείνη η γονική μέριμνα, διατροφή ύψους 300 ευρώ, η χρήση της οικογενειακής εστίας, να απαγορευτεί στον διάδικο να προσεγγίζει την οικία και μεταξύ άλλων να απαγορευτεί στον σύζυγό της να προσεγγίζει το σπίτι.

Η σύζυγος λέει ότι ο 40χρονος είναι εκείνος που έχει βίαια ξεσπάσματα τα οποία αποδίδει σε παρακολούθηση προγράμματος του ΟΚΑΝΑ. Υποστηρίζει ότι για να δικαιολογηθεί για τη συμπεριφορά του την κατηγορεί για διάφορα πράγματα όπως ότι έχει εξωσυζυγικές σχέσεις.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι και κατά την εγκυμοσύνη της είχε προβλήματα λόγω ακριβώς αυτής της συμπεριφοράς, ενώ μετά την απόκτηση του παιδιού αυτά εντάθηκαν εν αντιθέσει με τις προσδοκίες της. Προς επίρρωση λέει τότι αρκετές φορές ήρθε σε επαφή με την Ελληνική Μέριμνα Βόλου.

 Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι την κλείδωνε εκτός συζυγικής σχέσης με τον γιο της. Η κατάσταση στο σπίτι χειροτέρευε συνεχώς προς το χειρότερο. Στο τελευταίο επεισόδιο που προκάλεσε ο σύζυγος επειδή πίστευε ότι έχει εξωσυζυγική σχέση λέει ότι αναγκάστηκε να αναζητήσει καταφύγιο σε συγγενικό πρόσωπο επειδή φοβόταν για τη ζωή της.

Αύξηση στις υποθέσεις οικογενειακού χαρακτήρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις οικογενειακού περιεχομένου παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση ακόμη και μέσα στην πανδημία σε αντίθεση με την υπόλοιπη δικαστηριακή ύλη που με την έναρξη της υγειονομικής κρίσης μειώθηκε δραματικά.

Ιδιαίτερα θέματα που αφορούν στην επιμέλεια των τέκνων υπήρχε ελπίδα να επιλυθούν με τη διάταξη για τη συνεπιμέλεια που ψηφίστηκε, η οποία όμως αφορά τελικά μόνο τις περιπτώσεις εκείνες στην οποίες υπάρχει μεταβολή του τόπου διαμονής του τέκνου. Η συνεπιμέλεια για τις υπόλοιπες περιπτώσεις που αφορούν τη συντριπτική πλειοψηφία αναμένεται να ψηφισθεί τελικά στο τέλος του χρόνου, καθώς το ελληνικό δίκαιο πρέπει να εναρμονιστεί με το ευρωπαϊκό. Από νομικούς κύκλους επισημαίνεται ωστόσο ότι για να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

* Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο google news για άμεση ενημέρωση.
* Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=