ΤΟΠΙΚΑ

Αρνήθηκε συμμετοχή στον φόνο της Σπαθούλα στο Διμήνι

αρνήθηκε-συμμετοχή-στον-φόνο-της-σπαθ-849885

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 44χρονος Αλβανός, δεύτερος κατηγορούμενος στην υπόθεση

Απέρριψε κατηγορηματικά συμμετοχή του στη δολοφονία της 71χρονης Χρυσούλας Σπαθούλα, τον Μάιο του 2002, ο 44χρονος Αλβανός, που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στη Φλώρινα μετά από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και είπε ότι τον ενέπλεξε ο 43χρονος συμπατριώτης του, που έχει προφυλακιστεί.

Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα μέχρι τη δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

Η άτυχη 71χρονη βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο Διμήνι τον Μάιο του 2002, όμως ο φόνος δεν είχε εξιχνιαστεί και οι υπαίτιοι δεν είχαν οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Η υπόθεση του εγκλήματος άνοιξε ξανά τον Ιούλιο με τη σύλληψη 43χρονου Αλβανού μετά από την ταυτοποίηση αποτυπώματος.

Ο 43χρονος αρνείται επίσης συμμετοχή του στο έγκλημα και έχει ζητήσει να ληφθούν αποτελέσματα DNA. Εντούτοις, κρατείται με το αδίκημα της διάπραξης ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η άτυχη Χρυσούλα Σπαθούλα βρέθηκε νεκρή στο φτωχικό της σπίτι στο Διμήνι. Το πτώμα της εντοπίστηκε δύο περίπου μέρες μετά τη δολοφονία της τον Μάιο του 2002 όταν γείτονές της παραξενεύτηκαν από τη μισάνοιχτη είσοδο του σπιτιού. Το άψυχο σώμα της βρισκόταν μέσα σε λίμνη αίματος κοντά στην είσοδο.

Η ιατροδικαστής εντόπισε χτυπήματα στα πλευρά και στο κεφάλι της, εκδορές στο σώμα από σουγιά και μώλωπες στον λαιμό της.

Τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο θάνατός της επήλθε 30 περίπου ώρες πριν τον εντοπισμό της και αρχικά η ιατροδικαστής θεωρεί ότι ο θάνατός της επήλθε από κατακλυσμιαία αιμορραγία, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Δύο περίπου 24ωρα αργότερα ωστόσο η νεκροψία επιβεβαίωσε τις υποψίες των αστυνομικών, καθώς διαπιστώνει βίαιο θάνατο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου