ΤΟΠΙΚΑ

Πρώην αστυνομικός του Βόλου «δάγκωνε» επιχειρηματίες

πρώην-αστυνομικός-του-βόλου-δάγκωνε-850281

Παρουσιαζόταν σαν σύμβουλος οικονομικών επενδύσεων και έπειθε για νόμιμο δανεισμό – Στο εδώλιο και οι δύο συνεργάτες της

Σε δίκη για απάτη κατ’ εξακολούθηση παραπέμπεται πρώην αστυνομικός του Βόλου, η οποία παρουσιαζόταν σαν σύμβουλος οικονομικών επενδύσεων και πρόεδρος εταιρείας και δάγκωνε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα νόμιμου δανεισμού ή οικονομικών ενισχύσεων. Η απατεώνισσα απέσπασε 13.000 ευρώ από επιχειρηματία στον Βόλο και 5.000 ευρώ από εργολάβο. Δρούσε από κοινού με Αλμυριώτη και Αλβανό που συστήνονταν σαν συνεργάτες της και σύμβουλοι επιχειρήσεων, οι οποίοι με πανομοιότυπο τρόπο εξαπάτησαν άλλους δύο Βολιώτες, μισθωτούς υπαλλήλους, αρπάζοντας το συνολικό ποσό των 32.500 ευρώ.

Οι τρεις απατεώνες παραπέμπονται από την Εισαγγελία Βόλου για να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στις 25 Ιανουαρίου του 2021 κατηγορούμενοι για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση μετά από προκαταρκτική εξέταση.

Αρχισαν τη δράση τους το 2016. Παρουσιάστηκαν σε επιχειρηματία στον Βόλο και τον έπεισαν ότι με τις υψηλές γνωριμίες τους θα λάμβανε δανεισμό ύψους 20 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω προγράμματος της Ε.Ε.

Στη συνέχεια βομβάρδισαν τον επιχειρηματία με πληθώρα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία φαινόταν ότι η εκταμίευση του δανείου προχωρούσε κανονικά μέσω αλβανικής τράπεζας και τον έπεισαν να καταβάλει ηλεκτρονικά προκαταβολή 13.000 ευρώ.

Βεβαίως καμία πρόθεση δεν είχαν να βοηθήσουν τον επιχειρηματία που αγωνιούσε για τον δανεισμό. Αντίθετα άρπαξαν τα χρήματά του και όταν έγιναν αντιληπτοί, εξαφανίστηκαν.

Ομως, δεν ικανοποιήθηκαν με αυτό το ποσό. Οι δύο συνεργάτες της πρώην αστυνομικού πλησίασαν δύο μισθωτούς στον Βόλο και προσποιούμενοι τους συμβούλους οικονομικών επενδύσεων άρχισαν και πάλι το ίδιο παραμύθι.

Με το πρόσχημα των δήθεν υψηλά ιστάμενων γνωριμιών έπεισαν τους ανυποψίαστους υπαλλήλους ότι θα εξασφάλιζαν ασφαλή επένδυση μέσω αλβανικής τράπεζας που θα τους απέδιδε κέρδος 30% επί του επενδυθέντος κεφαλαίου.

Μάλιστα, για να τους πείσουν ανέφεραν πλήθος γνωστών Βολιωτών που δήθεν είχαν καταφέρει να αυξήσουν την οικονομική τους επιφάνεια με αυτόν τον τρόπο.

Οι επιτήδειοι τσέπωσαν συνολικά το ποσό των 32.500 ευρώ και εξαφανίστηκαν. Οι οικονομίες των δύο υπαλλήλων εξανεμίστηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη και βέβαια κέρδος δεν είδαν ποτέ.

Τέλος, η πρώην αστυνομικός παρουσιάστηκε σαν νόμιμη εκπρόσωπος τεχνικής εταιρείας προσέγγισε μία επιχειρηματία εργολάβο. Σε αυτήν ισχυρίστηκε ότι μπορούσε να επιτύχει την έγκριση μελέτης που θα είχε ως αποτέλεσμα την οικονομική επιδότησή της από πρόγραμμα της ΕΕ.

Η επιχειρηματίας έλαβε πληθώρα μηνυμάτων μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την απατεώνισσα. Νόμιζε κι αυτή ότι η εκταμίευση της επένδυσης προχωρούσε κανονικά. Πείστηκε και κατέβαλε για προκαταβολή ποσό 5.000 ευρώ.

Οι επιτήδειοι θα συνέχιζαν κανονικά τη δράση τους απτόητοι, αν η υπόθεση δεν έπαιρνε τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Οι παθόντες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και υπέβαλαν μηνύσεις όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη. Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση και εξέτασε τις τρεις υποθέσεις από κοινού, καθώς αφορούσαν τα ίδια πρόσωπα.

Η συνέχεια τώρα θα δοθεί στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, μετά την αλλαγή του ποινικού κώδικα και την υποβάθμιση των αδικημάτων που αφορούν σε απάτη ποσού κάτω των 120.000 ευρώ σε πλημμελήματα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου