ΤΟΠΙΚΑ

Στον Ανακριτή ο 25χρονος που ετοίμαζε εργαστήρι υδροπονικής στη Ν. Ιωνία

στον-ανακριτή-ο-25χρονος-που-ετοίμαζε-ερ-728413

Εφοδος στην οικία του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου – Συλλήψεις στο λιμάνι για ναρκωτικά

Θα έστηνε στο σπίτι του εργαστήρι υδροπονικής κάνναβης αν δεν ανέκοπτε τη δράση του το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Βολιώτης ηλικίας 25 ετών συνελήφθη προχθές το βράδυ στη Νέα Ιωνία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επισημαίνεται ότι ο νεαρός δεν καλλιεργούσε κάνναβη. Εντούτοις, επειδή φέρεται να παραδέχτηκε ότι στο παρελθόν το έκανε εναντίον του ασκήθηκε επιπλέον δίωξη για καλλιέργεια χασίς.

Ο 25χρονος παραπέμφθηκε για να απολογηθεί στον ανακριτή Βόλου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για μεθαύριο Δευτέρα. Πάντως, ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι κατείχε τα ναρκωτικά για ιδία χρήση και να αρνείται διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Εντούτοις, οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του πέραν του χασίς, εξοπλισμό υδροπονικής κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και μεταλλικούς τρίφτης.

Η έφοδος

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου προχώρησαν σε έφοδο στο σπίτι του 25χρονου προχθές στις 21:00. Μετά από πληροφορίες που είχαν περιέλθει σε γνώση τους για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τον έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση και την κατάλληλη στιγμή έδρασαν.

Στη νομότυπη έρευνα στην οικία του, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, ο οποίος ήταν εκτός λειτουργίας, αποτελούμενος από έναν συναρμολογούμενο θάλαμο, σύστημα φωτισμού το οποίο έφερε μία λάμπα, σύστημα εξαερισμού, έναν μετρητή υγρασίας και έναν μετασχηματιστή,
  • τρεις συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 50,31 γραμμαρίων,
  • μία ζυγαριά και
  • δύο μεταλλικοί τρίφτες.

Ο συλληφθείς κρατείται μέχρι την απολογία του. Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνεχίζει την προανάκριση.

Συλλήψεις στο λιμάνι για ναρκωτικά

Αλλοι δύο νέοι συνελήφθησαν προχθές το βράδυ για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Οι λιμενικοί συνέλαβαν στη χερσαία ζώνη του λιμανιού έναν 21χρονο και έναν 20χρονο για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών. Στην κατοχή του πρώτου βρέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη ενός βάρους και στην κατοχή του δεύτερου μία ποσότητα κάνναβης 0,3 γραμμαρίων και ένα χάπι Ecstasy. Οι λιμενικοί κατέσχεσαν τα ναρκωτικά, ενώ οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου