ΤΟΠΙΚΑ

Αγριος τσακωμός μεταξύ δύο κρατουμένων στις φυλακές Βόλου

αγριος-τσακωμός-μεταξύ-δύο-κρατουμέν-728650

Αλβανός ήρθε στα χέρια με Σύρο για τον έλεγχο

Αλβανός κρατούμενος στις φυλακές Βόλου, που ήθελε να έχει τον έλεγχο, πλάκωσε στο ξύλο Σύρο συγκρατούμενό του. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου την περασμένη Τρίτη το βράδυ.

Οι φύλακες χρειάστηκε να επέμβουν για να χωρίσουν τους δύο νέους άνδρες που πλακώνονταν με χέρια πόδια. Ο συγκρατούμενος του «σερίφη» υπέστη μώλωπες και χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελία Βόλου, η οποία κάλεσε τον Αλβανό να περάσει από πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί τι συνέβη.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κελί του συγκρατούμενού του. Εντουτοις κανένας από τους δυο νέους δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις.

Ο ένας ισχυρίστηκε ότι μίλαγαν, όταν έγινε παρεξήγηση και πιάστηκαν στα χέρια. Ο δεύτερος ότι υπήρχε φασαρία και ενόχληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλε 30 ημερήσιες μονάδες σαν πειθαρχική ποινή, η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την απαγόρευση άδειας στον Αλβανό που προκάλεσε το επεισόδιο για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα.

Επισημαίνεται ο υπαίτιος του τσακωμού φέρεται να έχει προκαλέσει και άλλα επεισόδια στο παρελθόν και να του έχει επιβληθεί πειθαρχική μεταγωγή, η οποία όμως εκκρεμεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μεταφορά των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας καθυστέρησε πολλές μεταγωγές στον πρώτο χρόνο της μεταφοράς, ενώ σήμερα συνέπεσε η πανδημία του κορονοϊού, η οποία δημιουργεί επίσης προβλήματα.

Πάντως, το εν λόγω επεισόδιο χαρακτηρίζεται ως μεμονωμένο στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται να κυριαρχεί ηρεμία και γαλήνη, αν και ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων είναι 70% πάνω από τον προβλεπόμενο ελάχιστο.

Οι κρατούμενοι, οι οποίοι είναι νέοι και συγκεκριμένα ηλικίας έως 21 ετών, τοποθετούνται σε κελιά ανάλογα με την εθνικότητά τους, ώστε να αποφεύγονται επεισόδια λόγω φυλετικών διαφορών. Επιπλέον τα μέτρα του κορονοϊού εκτιμάται ότι αποτρέπουν για μετακινήσεις σε άλλες φυλακές, καθώς επιβάλλεται 14ήμερη καραντίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και να χρειαστεί ένας κρατούμενος να νοσηλευτεί στο Αχιλλοπούλειο για λόγους υγείας μετά την επιστροφή του στις φυλακές απ΄όπου έγινε η διακομιδή θα τεθεί και πάλι σε απομόνωση για λόγους πρόληψης και προστασίας.

Αυτή τη στιγμή άδειες και επισκεπτήρια απαγορεύονται. Οι φυλακές θεωρούνται ευαίσθητη δομή για τη μετάδοση του κορονοϊού και γι’ αυτό λαμβάνονται πολύ αυστηρά μέτρα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου