ΤΟΠΙΚΑ

Συμφώνησαν για την αναγκαιότητα έργων στην κοινότητα Δράκειας

συμφώνησαν-για-την-αναγκαιότητα-έργω-729170

Σύντομα η έναρξη των εργασιών για το δίκτυο ύδρευσης με τη συναίνεση των κατοίκων

Καθολική συναίνεση για την υλοποίηση του έργου ύδρευσης στη Δράκεια έχει η δημοτική αρχή Βόλου. Σε συνέλευση προχθές το βράδυ με το τοπικό συμβούλιο και τους κατοίκους της περιοχής αποφασίστηκε ότι το έργο είναι για το καλό του χωριού.

Στη συνέλευση διεξήχθη διεξοδική συζήτηση.

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονταν τις τελευταίες μέρες φοβούμενοι ότι το σύστημα αποτελεί προάγγελο χλωρίωσης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Γιώργος Τόρης εξήγησε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα φτιάξει δύο δεξαμενές με ακτινοβολία UV και θα αλλάξει μεγάλο μέρος του δικτύου μέσα στο χωριό.

«Στόχος του έργου είναι με την ακτινοβολία UV και τις νέες σωληνώσεις να μην υπάρχει μικροβιακή επιβάρυνση. Δεν θα γίνεται χλωρίωση. Θα γίνονται μετρήσεις ανά 15νθήμερο επί οχτώ μήνες και αν παρουσιαστεί ανάγκη γα χλωρίωση, θα αποφασίσουμε μετά. Ο δήμος Βόλου συζητάει με τον κόσμο. Δεν αποφασίζει μόνος του και βρίσκει πάντοτε την καλύτερη δυνατή λύση», σχολίασε αναφερόμενος στις αποφάσεις.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 100 κατοίκων της περιοχής, που διατύπωσαν ερωτήσεις και έλαβαν απαντήσεις στους προβληματισμούς τους. Στο τέλος της συζήτησης διεξήχθη ψηφοφορία και όλοι οι κάτοικοι είπαν «ναι».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νίκος Καπέλας είπε ότι «μέρος του δικτύου έχει καταστραφεί πλήρως από την πολύχρονη χρήση, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά που κατοικούν στα όρια του οικισμού να καταναλώνουν νερό με σκουριά.

Η αντικατάσταση του δικτύου θα μηδενίσει τις πιθανότητες επιμόλυνσης. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουν οι εργασίες και στη δεξαμενή και μέσα στο χωριό για την επιδιόρθωση του δικτύου», πρόσθεσε.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή οικίσκου, φρεατίου και αλλαγή σωληνώσεων που συνδέουν τις δεξαμενές υδροδότησης.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου