ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Βόλο για τις μάσκες στα σχολεία

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στον-βόλο-γ-732263

Ανταπόκριση φαίνεται ότι είχε το διαδικτυακό κάλεσμα σε γονείς για συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη χρήση μάσκας στα σχολεία την οποία συστήνει η επιτροπή για τον κορονοϊό με στόχο την προστασία από τη διασπορά. Χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο τουλάχιστον 150 γονείς, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους με την επιβολή του μέτρου.

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν συνθήματα όπως: «Οχι φίμωτρα στα σχολεία», «Εξω οι μάσκες από τα σχολεία», «Οι μάσκες είναι παρωδία», «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

Παρέμειναν στην πλατεία Ελευθερίας για τουλάχιστον μία ώρα και δεν προχώρησαν σε πορεία ούτε φώναζαν με τηλεβόες στους δρόμους της πόλης, ενώ δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Επισημαίνεται ότι η Εισαγγελία Βόλου είχε δώσει οδηγίες στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για συλλήψεις στην περίπτωση προτροπής προς άλλους πολίτες για μη χρήση της προστατευτικής μάσκας από τα παιδιά.

Σύμφωνα με το άρθρο 183 του ποινικού κώδικα, όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

Ταυτόχρονα πραγματοποιούνταν κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Γονείς οι οποίοι αντιδρούν στις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας, ζητούν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία με μέτρα ασφαλείας όπως αποστάσεις θρανίων κ.α. αλλά χωρίς να είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στις ώρες διδασκαλίας. Εάν το υπουργείο επιμείνει στην υποχρεωτικότητα του μέτρου, δηλώνουν πως δεν θα επιτρέψουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και η αποχή θα είναι η απάντησή τους.

Επισημαίνεται ότι η χρήση της μάσκας καθίσταται τη νέα εκπαιδευτική χρονικά που θα ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών προκειμένου να προφυλαχθούν οι μαθητές από τη διασπορά του κορονοϊού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου