ΤΟΠΙΚΑ

Θρίλερ με Γερμανό τουρίστα στη Γατζέα

θρίλερ-με-γερμανό-τουρίστα-στη-γατζέα-732865

Συναγερμός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου προχθές το βράδυ – Διάσωση του τουρίστα από τον αλιέα Γιάννη Σταρίδη

Συναγερμός προχθές το βράδυ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Γερμανός τουρίστας ηλικίας 55 ετών πήγε να ελέγξει με το φουσκωτό αν είναι καλά δεμένο το ιστιοπλοϊκό του που το είχε ρεμετζαρισμένο στα 100 μέτρα από την ακτή της Γατζέας και παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους με αποτέλεσμα το τεντεράκι να πλέει ακυβέρνητο.

Την ίδια ώρα στην περιοχή οι ριπές του ανέμου έφθασαν σε ένταση τα 8 Μποφόρ ενώ επικρατούσε σκοτάδι και το φουσκωτό δεν διέθετε φώτα.

Για τη διάσωση του Γερμανού που παρασυρόταν με το φουσκωτό του στα ανοιχτά της θάλασσας με κατεύθυνση προς Τρίκερι κινητοποιήθηκαν δύο θαλάσσια ταξί, το φουσκωτό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και το παραπλέον αλιευτικό γρι γρι «Άγιος Νικόλαος».

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες που συνεχίζονταν επί μία ώρα τελικά ο ιδιοκτήτης του γρι γρι Γιάννης Σταρίδης από την Αμαλιάπολη κατάφερε να εντοπίσει τον τουρίστα και να τον τραβήξει.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 23:00. Η σύζυγος του τουρίστα καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια, καθώς έβλεπε από το λιμάνι τον 55χρονο να απομακρύνεται στα ανοιχτά της θάλασσας με το φουσκωτό. Ο κίνδυνος που υπήρχε ήταν πολύ μεγάλος. Οι δυνατοί άνεμοι παρέσερναν τον 55χρονο με κατεύθυνση προς Τρίκερι. Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν δεν υπήρχε η άμεση κινητοποίηση.

Ο τουρίστας δεν είχε λόγια για να ευχαριστήσει τον αλιέα όταν ανέβαινε στο σκάφος του. Ο Γερμανός παρελήφθη στη συνέχεια από το πλωτό του λιμενικού και μεταφέρθηκε στην ακτή. Οι άμεσες και συντονισμένες προσπάθειες είχαν σαν αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τον κ. Σταρίδη που συνεργάστηκε με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες κινητοποιήθηκε για τη διάσωση του τουρίστα.

Ο κ. Σταρίδης λέει ότι όταν ειδοποιήθηκε από το Λιμενικό βρισκόταν στα Λεχώνια και ψάρευε. «Κινητοποιήθηκα αμέσως και κατάφερα να τον εντόπισε με ραντάρ. Ευτυχώς διατηρούσε την ψυχραιμία του ακόμη παρά τους κινδύνους», είπε.

Για το ρίσκο της διάσωσης σημείωσε ότι «ο άνθρωπος βρισκόταν σε κίνδυνο και συνεχώς παρασυρόταν στα ανοιχτά. Θα τον έβρισκε το ξημέρωμα στο Τρίκερι».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου