ΤΟΠΙΚΑ

Ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ

ελεύθερος-με-εγγύηση-2-000-ευρώ-734523

Απολογία για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών πίσω από αγορές ακινήτων, η οποία εξιχνιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2019

Στον ανακριτή Βόλου για να απολογηθεί για τις πράξεις του οδηγήθηκε χθες ο 34χρονος ημεδαπός, που, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν ιδρυτικό μέλος της μίας από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που εξιχνιάστηκαν πέρυσι τα Χριστούγεννα στον Βόλο μετά την κατάσχεση 729,26 γραμμαρίων ηρωίνης.

Εναντίον του 34χρονου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό την ειδική έκφανση της αγοράς, πώλησης και κατοχής.

Εντούτοις δεν είχε απολογηθεί για τις πράξεις του, καθώς ήταν κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 34χρονος αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση και δήλωσε ότι τυγχάνει χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Ισχυρίστηκε ότι οι όποιες ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν στην κατοχή του ήταν για ιδία χρήση.

Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μέχρι τη δίκη. Συγκεκριμένα του επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της παρουσίασης στο οικείο αστυνομικό τμήμα δύο φορές την εβδομάδα και της χρηματικής εγγύησης 2.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις είχαν αποκαλυφθεί μετά τις περίεργες αγορές ακινήτων 67χρονου Βολιώτη, αρχηγού της μία εγκληματικής οργάνωσης, που δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, οι οποίες κίνησαν υποψίες. Όταν προχώρησε η αστυνομική έρευνα και το Τμήμα Δίωξης είχε στα χέρια του τα στοιχεία που απαιτούταν, αποδομήθηκαν πλήρως.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν σε ευρεία επιχείρηση τους αρχηγούς των οργανώσεων και όλα τα μέλη τους, που μεταξύ τους είχαν διακριτούς ρόλους. Η μία συμμορία αποτελούταν από πέντε μέλη, ενώ η δεύτερη από τέσσερα μέλη.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε εννέα άτομα, ημεδαπούς, ηλικίας από 35 έως και 67 ετών, ανάμεσα στα οποία και μία κοινωνική λειτουργός, ενώ σχημάτισαν δικογραφία κατά 34χρονου σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Λάρισα.

Οι εγκληματικές οργανώσεις θα διακινούσαν 7.290 δόσεις «λευκού θανάτου» στη Μαγνησία αντί του ποσού των 36.500 ευρώ.

Πουλώντας «λευκό θάνατο» εκτιμάται ότι απεκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου