ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση δρομολογίων μελετά η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

μείωση-δρομολογίων-μελετά-η-διοίκηση-734533

Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα έχει προκαλέσει η πανδημία

Αναγκαίο κακό φαίνεται ότι είναι για τις υπεραστικές συγκοινωνίες η μείωση των δρομολογίων το επόμενο διάστημα.

Η υγειονομική κρίση φαίνεται ότι έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά. Η Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση, αλλά η πορεία της πανδημίας είναι εντελώς απρόβλεπτη.

Ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης λέει ότι το καλοκαίρι υπήρχε μία σχετική κίνηση, η οποία όμως δεν θύμιζε σε τίποτα αλλοτινές εποχές, εποχές προ της πανδημίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί την κατάσταση, η οποία χαρακτηρίζεται ως πολύ δύσκολη. «Δεν μπορείς να προβλέψεις τίποτα ούτε και να προγραμματίσεις», τονίζει ο κ. Κολυνδρίνης.

Τα λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια με πληρότητα έως 65% όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Όμως, είναι γεγονός ότι λόγω της πανδημίας ο κόσμος έχει περιορίσει τις μετακινήσεις και χρησιμοποιεί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ μόνο, όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

«Η πτώση σε σχέση με πέρυσι είναι περίπου 35% – 40%», λέει ο ίδιος και προσθέτει: «Τώρα αναμένουμε να δούμε πώς θα πάμε με τα σχολεία».

Αν για κάποιο λόγο τα σχολεία δεν άνοιγαν στις 14 Σεπτεμβρίου και ανέβαλαν τη λειτουργία τους για αργότερα θα ήταν εφιαλτικό για τις υπεραστικές συγκοινωνίες.

«Τα μισά λεωφορεία δουλεύουν τον χειμώνα με τους μαθητές. Το καλοκαίρι δεν είχαμε μείωση δρομολογίων, καθώς υπήρχε αυξημένη κίνηση λόγω τουρισμού. Όμως από εδώ και πέρα είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει», σημειώνει ο ίδιος.

Μέχρι σήμερα οι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ συνεχίζει να απασχολεί κανονικά το προσωπικό του και δεν έχει προχωρήσει σε περικοπή θέσεως εργασίας.

Ομως, το οικονομικό πρόβλημα που έχει προκληθεί είναι σοβαρό. «Σίγουρα θα υπάρξει αναπροσαρμογή των δρομολογίων από τις 14 Σεπτεμβρίου με το άνοιγμα των σχολείων και παράλληλα μείωσή τους για όλες τις περιοχές εντός και εκτός νομού», πρόσθεσε ο κ. Κολυνδρίνης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου