ΤΟΠΙΚΑ

Αναβλήθηκε το Επιχειρηματικό Πανόραμα

αναβλήθηκε-το-επιχειρηματικό-πανόρα-736490

Ο κορονοϊός ανέτρεψε για άλλη μία φορά τα σχέδια των εμπόρων

Ανέτρεψε τελικά ο κορονοϊός τα σχέδια του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας για τη διοργάνωση του Επιχειρηματικού Πανοράματος τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Μετά την ακύρωση της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και άλλων πολλών περιφερειακών εκθέσεων το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που συνεδρίασε την περασμένη Παρασκευή αποφάσισε να αναβάλει τη διοργάνωση. «Δεν περιμέναμε το β’ κύμα της πανδημίας να έρθει τόσο νωρίς. Με βάση τα καινούργια δεδομένα και τα αυστηρά πρωτόκολλα που προβλέπει η ΚΥΑ για τις ανάλογες εκδηλώσεις αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε αργότερα τη διοργάνωση με ομόφωνη απόφαση», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος.

Το Επιχειρηματικό Πανόραμα θα αναβίωνε τον Οκτώβριο μετά από δέκα χρόνια, ενώ αρχικώς είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου στόχευε στο άνοιγμα νέων επιχειρηματικών δρόμων και τη σύναψη εμπορικών συνεργασιών και συμφωνιών με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η διοργάνωση αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για την αύξηση των πωλήσεων, την προώθηση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων εφαρμογών, την παρουσίαση και ανάδειξη νέων ιδεών και καινοτόμων δράσεων. Εντούτοις, η υγειονομική κρίση ανέτρεψε όλα τα δεδομένα που υπήρχαν φέροντας τον εμπορικό κόσμο μπροστά σε νέες προκλήσεις και υποχρεώνει σε νέα παράταση χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί πλέον ο ακριβής χρόνος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε και άλλα θέματα και ειδικά το θέμα των εκλογών στις οποίες κατέρχονται οι έμποροι στις 29 Σεπτεμβρίου. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων θα αρχίσει να τρέχει από τα μέσα του τρέχοντος μηνός. Ακόμη, συζήτησε για τη διεξαγωγή ερευνών για τον αντίκτυπο της πανδημίας και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν τρεις έρευνες με αξιολόγηση των στοιχείων από το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Ο κ. Οντόπουλος είπε ότι θα πρέπει να αναλυθεί η πορεία των επιχειρήσεων στην πανδημία με ακριβή και τεκμηριωμένα στοιχεία. Οι έρευνες θα γίνουν με χρηματοδότηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου