ΤΟΠΙΚΑ

Προκαταρκτική έρευνα για τον «Κάμελ» διέταξε η Εισαγγελία Βόλου

προκαταρκτική-έρευνα-για-τον-κάμελ-736512

Μετά την απόπειρα επίθεσης σε γυμνάστρια – Ζητεί να εντοπιστεί και να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκεται

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, μετά την αναφερόμενη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απόπειρα επίθεσης σε βάρος γυμνάστριας με πιθανό φερόμενο δράστη τον 37χρονο Βολιώτη, που κυκλοφορεί με μπουκάλι βενζίνη και είναι γνωστός ως «Κάμελ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Βόλου ανέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να ερευνήσει πού βρίσκεται ο 37χρονος και σε τι κατάσταση είναι, αν δηλαδή είναι επικίνδυνος για τους άλλους, αλλά και για τον ίδιο τον εαυτό του.

Στο πλαίσιο αυτό θα ερευνηθεί αν ο 37χρονος χρήζει θεραπευτικής αγωγής και απαιτείται να γίνει ακούσιος ψυχιατρικός εγκλεισμός.

Η εισαγγελική παρέμβαση γίνεται μετά από την αναφερόμενη επίθεση σε βάρος της γυμνάστριας η οποία έγινε γνωστή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, καθώς δεν υποβλήθηκε μήνυση.

Στην ανάρτηση η παθούσα ανέφερε ότι κάποιος άγνωστος άνδρας προσπάθησε να της επιτεθεί απρόκλητα με τη ρίψη κάποιου υγρού στο πρόσωπό της, όμως εκείνη ευτυχώς κατάφερε να κάνει ελιγμό και να τον αποφύγει.

Με αφορμή την ανάρτηση, που έγινε για λόγους πρόληψης, ώστε καμία άλλη γυναίκα να μη βρεθεί στην ίδια θέση, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ακολούθησαν συζήτηση και σχόλια που παρέπεμπαν στον «Κάμελ» και τον τρόπο δράσης του.

Εντούτοις η γυμνάστρια δεν έχει συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ανδρός που της επιτέθηκε.

Η εισαγγελική έρευνα γίνεται τώρα προς την κατεύθυνση να διαπιστωθεί εάν ο 37χρονος αντιμετωπίζει πρόβλημα και χρειάζεται θεραπευτική αγωγή.

Επισημαίνεται ότι ο «Κάμελ» δηλώνει άστεγος. Πριν χρόνια απειλούσε να αυτοκτονήσει πέφτοντας από ταράτσες δημόσιων κτιρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος αποφυλακίστηκε μετά την έκτιση του υπολοίπου της ποινής που του είχε επιβληθεί για επίθεση που είχε διαπράξει σε βάρος 21χρονης Βολιώτισσας τον Ιούλιο του 2018 στη Νέα Ιωνία.

Συγκεκριμένα είχε συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2019 με εισαγγελική διάταξη και στη συνέχεια εξέτισε μέρος του υπολοίπου της ποινής των 9 μηνών και 7 ημερών για την προαναφερόμενη επικίνδυνη σωματική βλάβη και επωφελήθηκε των ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Βρίσκεται λοιπόν και πάλι στους δρόμους.

Επισημαίνεται ότι στο παρελθόν είχε εξεταστεί από την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και οι γιατροί είχαν καταλήξει ότι δεν χρήζει ψυχιατρικού εγκλεισμού.

Ο 37χρονος, που δυστυχώς φέρεται να μην έχει περιβάλλον για να τον υποστηρίξει, φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα εθισμού σε ουσίες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου