ΤΟΠΙΚΑ

Επεισόδιο στα δικαστήρια Βόλου μεταξύ δύο υπαλλήλων

επεισόδιο-στα-δικαστήρια-βόλου-μεταξ-737521

Επεισόδιο στα δικαστήρια Βόλου Δικαστικός υπάλληλος 65 ετών μήνυσε συνάδελφό του ηλικίας 36 χρόνων για απειλή και εξύβριση – Στο κενό οι προσπάθειες του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων για εκτόνωση

Προς εκδίκαση κανονικά χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου το επεισόδιο, που σημειώθηκε στα δικαστήρια Βόλου μεταξύ δύο δικαστικών υπαλλήλων ηλικίας 36 και 65 ετών αντίστοιχα την περασμένη Παρασκευή για άγνωστη αφορμή και κατέληξε στην Αστυνομία. Ο 65χρονος μήνυσε τον συνάδελφό του για απειλή και εξύβριση. Ο συνάδελφός του μετά από λίγη ώρα συνελήφθη στον χώρο εργασίας του.

Οι προσπάθειες του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου για εκτόνωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου φαίνεται ότι έπεσαν στο κενό. Ο 65χρονος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο και ο δικηγόρος του ζήτησε να γίνει η δίκη κανονικά. Εντούτοις, ο 36χρονος απουσίαζε για λόγους υγείας. Ο πατέρας του ζήτησε αναβολή του Αυτοφώρου ενημερώνοντας το δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος διακομίστηκε στα Επείγοντα χθες τα ξημερώματα εσπευσμένα με πόνους στο στήθος και προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφο από το Αχιλλοπούλειο. Παρ’ όλα αυτά για την πολιτική αγωγή οι λόγοι της αναβολής ήταν προσχηματικοί. Ο δικηγόρος σημείωσε ότι ο 65χρονος επικοινώνησε με το Αχιλλοπούλειο και ενημερώθηκε ότι ο συνάδελφός του δεν έχει κάνει εισαγωγή. «Φαίνεται ότι δεν είναι εκεί», είπε ζητώντας να αρχίσει κανονικά η δίκη.

Το Δικαστήριο διέκοψε, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα και τελικά αποφάσισε να αναβάλει την εκδίκαση του Αυτοφώρου. Αστυνομικός, που του ζητήθηκε να διαπιστώσει αν ο κατηγορούμενος βρισκόταν όντως στο Νοσοκομείο, διαβεβαίωσε ότι ενημερώθηκε πως η μητέρα του 36χρονου βρισκόταν εκεί ως συνοδός και άρα ότι ο κατηγορούμενος εξεταζόταν.

Το Δικαστήριο ανέβαλε το Αυτόφωρο και το προσδιόρισε στη πιο σύντομη ρητή δικάσιμο στις 2 Οκτωβρίου, ώστε να μην προκύψει αμφιβολία ότι η αναβολή δόθηκε για να περάσει χρόνος. Η πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφαση τονίζοντας πάντως ότι μέχρι τότε ο διάδικοι μπορεί και να τα βρουν. «Θα μπορούσαμε σήμερα (χθες) υπό προϋποθέσεις, αλλά τέτοιες τακτικές πυροδοτούν καταστάσεις, δεν τις εκτονώνουν», είπε ο δικηγόρος του 65χρονου, με την πρόεδρο να απευθύνει κάλεσμα να πέσουν οι τόνοι.

Ανακοίνωση από το Δ.Σ. των δικαστικών υπαλλήλων

Το επεισόδιο απασχόλησε χθες και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείου Βόλου, που συνεδρίασε για να εξετάσει το θέμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί τη θλιβερή, όπως τη χαρακτηρίζει, εξέλιξη, και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία, παρά μόνο με ένα από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με αίσθημα ευθύνης καταδικάζουμε κάθε είδους ακραία συμπεριφορά που εκδηλώνεται είτε με λόγια, είτε με πράξεις. Η καλή συνεργασία μεταξύ των μελών ενός Συλλόγου στους χώρους εργασίας είναι θεμέλιος λίθος στην ύπαρξη και σωστή λειτουργία του συνδικαλιστικού οργάνου. Πάγια θέση μας ήταν και είναι σε περιπτώσεις που η επικοινωνία και η συνεργασία μεταξύ συναδέλφων δεν είναι εφικτή να επιλαμβάνονται, αφού προηγηθούν γραπτές ενημερώσεις, αναφορές, οι προϊστάμενες αρχές της κάθε υπηρεσίας και εν τέλει, όπως προβλέπει ο Κώδικας, οι πειθαρχικοί δικαστές. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα θλιβερό γεγονός και προσπαθούμε να βρεθεί η καλύτερη εφικτή λύση», τονίζει.

Τέλος, καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου να επιδείξουν μπροστά στην πρωτόγνωρη για τα χρονικά του Συλλόγου θλιβερή κατάσταση την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα που αρμόζουν.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου