ΑΛΜΥΡΟΣ

Προβληματισμός στον Αλμυρό για την προετοιμασία της σχολικής χρονιάς

προβληματισμός-στον-αλμυρό-για-την-πρ-741878

Δεν έχει γίνει ακόμη απολύμανση, λέει ο Δημήτρης Εσερίδης – Θα είμαστε πανέτοιμοι, λένε από τη δημοτική αρχή

Προβληματισμός επικρατεί στον Αλμυρό για την προετοιμασία στα σχολεία εν μέσω πανδημίας για την υποδοχή των μαθητών με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, η οποία φέτος θα ξεκινήσει νωρίτερα στις 7 Σεπτεμβρίου εκτός απροόπτου.

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης επικεφαλής της παράταξης «Αλμυρός – Ευθύνη – Δημιουργία» τόνισε ότι ακόμη δεν έχει γίνει απολύμανση των σχολικών κτιρίων. Εντούτοις, η δημοτική αρχή λέει ότι γίνονται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες κανονικά και ότι θα είναι πανέτοιμη.

Ο κ. Εσερίδης επισήμανε χθες ότι «η δημοτική αρχή πρέπει να κινηθεί γρήγορα. Πανελλαδικά βλέπουμε να μονοπωλεί το θέμα της ασφαλούς επιστροφής των μαθητών στα σχολεία. Περιμένουμε τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου για να φέρουμε το θέμα προς συζήτηση».

Ο ίδιος εξήγησε: «Είναι απαραίτητο να είμαστε προετοιμασμένοι. Υπάρχει μεγάλη έξαρση στα κρούσματα του νέου κορονοϊού».

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνθηκε στην υπεύθυνη θεμάτων παιδείας του δήμου Αλμυρού και πρόεδρο των σχολικών επιτροπών Αρετή Μπέη – Σταματίου. Η κ. Μπέη ενημέρωσε ότι σύντομα θα γίνει απολύμανση των σχολείων.

«Ηδη η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου προχωρεί στον καθαρισμό των εξωτερικών χώρων, ενώ είναι θέμα ημερών για να γίνει η ανάθεση του έργου για την απεντόμωση – μυοκτονία, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία στα σχολικά κτίρια σε ολόκληρο τον καλλικρατικό δήμο», τόνισε.

Για την καθαριότητα των εσωτερικών χώρων των σχολικών κτιρίων η κ. Μπέη είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του προσωπικού, ο οποίος ξεκίνησε ευθύς αμέσως μόλις η δημοτική αρχή παρέλαβε την ΚΥΑ με την έγκριση του αριθμού των καθαριστριών.

«Θα είμαστε πανέτοιμοι, είτε τα σχολεία ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου είτε στις 14», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπέη, η οποία αναφέρθηκε και στο θέμα των μέσων ατομικής προστασίας, τα απολυμαντικά και τις μάσκες, ενημερώνοντας ότι θα υπάρξει προμήθεια μέσω της ΚΕΔΕ.

Επισημαίνεται ότι ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολικών κτιρίων τρέχει μέχρι σήμερα Τετάρτη.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα προσλάβει 24 άτομα. Πρόκειται για την πλήρωση εφτά θέσεων μερικής απασχόλησης και δεκαεφτά ακόμη πλήρους απασχόλησης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά έως σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου στη διεύθυνση: [email protected] ή [email protected] Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην ιστοσελίδα του δήμου Αλμυρού: almyros-city.gr.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου