ΑΛΜΥΡΟΣ

Δίπλα στις ευάλωτες ομάδες βρίσκονται οι κοινωνικές δομές του Δήμου Αλμυρού

δίπλα-στις-ευάλωτες-ομάδες-βρίσκοντα-748041

Εκατοντάδες πολίτες εξυπηρετούνται από το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού

Στο πλάι των μοναχικών ηλικιωμένων με προβλήματα υγείας και των ατόμων με αναπηρίες είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του δήμου Αλμυρού. Το προσωπικό της δομής εξυπηρετεί από τις αρχές του χρόνου και μέχρι σήμερα 258 περιστατικά που χρήζουν βοήθειας.

Τα περιστατικά λαμβάνουν κοινωνική προστασία, καθώς και οργανωμένη και συστηματική φροντίδα. Μπορούν να παραμείνουν στο οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Το πρόγραμμα της δομής στελεχώνεται από καταρτισμένα στελέχη και ειδικούς επιστήμονες, που είναι δίπλα τους και τους στηρίζουν στις καθημερινές ανάγκες. Παράλληλα εξασφαλίζει στενή συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, το ιατρικό προσωπικό, το νοσοκομείο και τις άλλες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Αντίστοιχα, το Κέντρο Κοινότητας Αλμυρού, το οποίο αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες, ικανοποίησε 450 αιτήματα.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν για όλα τα επιδόματα που δικαιούνται, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα.

Ολοι οι πολίτες του δήμου οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας και έχουν απευθυνθεί με αιτήματα έχουν εξυπηρετηθεί από τη δομή και συνεχίζουν να εξυπηρετούνται.

Συγχρόνως το Κέντρο Κοινότητας παρείχε υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων, διοργάνωση τοπικών εκδηλώσεων με επιμορφωτικό, ενημερωτικό και κοινωνικό περιεχόμενο.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» απευθύνεται σε ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες, με προτεραιότητα σ’ αυτούς που δεν εξυπηρετούνται πλήρως, χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, διαβιούν μοναχικά ή είναι εγκαταλελειμμένοι και δεν έχουν επαρκείς οικονομικούς πόρους.

Αντίστοιχα, ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας Αλμυρού είναι άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», άνεργοι, άτομα με αναπηρία και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου