ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση φαρμάκων για προσφορά στη Βηρυτό

συγκέντρωση-φαρμάκων-για-προσφορά-στ-749403

Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό, μετά την εφιαλτική πολύνεκρη έκρηξη

Δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό της Βηρυτού είναι οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας. Μετά από πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συγκεντρώνουν φάρμακα για ανθρωπιστική αποστολή.

Η τεράστια έκρηξη, που κατέστρεψε πρόσφατα συνοικίες της Βηρυτού, στοίχισε τη ζωή σε 171 ανθρώπους και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 6.000, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Η έκρηξη στο λιμάνι προκλήθηκε από τη φωτιά σε αποθήκη, όπου βρίσκονταν 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου με αποτέλεσμα να ακολουθήσει εφιάλτης.

Οι φαρμακοποιοί έχουν επικοινωνήσει με την πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα για τις ανάγκες που υπάρχουν σε φάρμακα και κατάρτισαν λίστα για συγκέντρωση.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας Κωνσταντίνος Ματσιόλης λέει ότι σε τούτες τις δύσκολες στιγμές οι λαοί θα πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται μεταξύ τους για να αντιμετωπίζονται τα μεγάλα προβλήματα. «Τα προβλήματα θα πρέπει να ενώνουν και όχι να χωρίζουν. Το πρόβλημα που είναι σήμερα στη Βηρυτό μπορεί αύριο να είναι στην Ελλάδα καθώς και εδώ υπάρχουν αποθήκες με επικίνδυνο υλικό», τονίζει.

Ετσι συνεπής πάντοτε στις κοινωνικές πρωτοβουλίες που αφορούν στη στήριξη των συνανθρώπων σε κάθε γωνιά της Γης και με αίσθημα ευθύνης, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας ανταποκρίθηκε στην πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες της Βηρυτού.
«Η ανθρωπιστική καταστροφή που προκάλεσε η έκρηξη του νιτρικού αμμωνίου στο λιμάνι της Βηρυτού στάθηκε αφορμή για να αναληφθούν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων και στη χώρα μας.

Μέχρι την προσεχή Πέμπτη 20/8 ο Σύλλογος θα συγκεντρώσει φάρμακα και ιατροφαρμακευτικό υλικό προκειμένου να τα συσκευάσει και να τα προωθήσει έγκαιρα στην πρεσβεία του Λιβάνου στην Αθήνα. Εκτιμούμε ότι η συνεισφορά μας αυτή θα στηρίξει τους δεινά δοκιμαζόμενους κατοίκους της Βηρυτού αυτή την περίοδο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου