ΤΟΠΙΚΑ

Στο ακροατήριο η ληστεία στο καπνοπωλείο στη Νέα Ιωνία

στο-ακροατήριο-η-ληστεία-στο-καπνοπωλ-750320

Στο σκαμνί 23χρονος Αλβανός, που απείλησε με όπλο 32χρονη Βολιώτισσα υπάλληλο

Στο ακροατήριο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας παραπέμφθηκε για να εκδικαστεί η υπόθεση με την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε στις 29 Αυγούστου του 2019 σε καπνοπωλείο – καφετέρια στη Νέα Ιωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη έχει προσδιοριστεί για να εκδικαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Στο σκαμνί θα καθίσει ο 23χρονος Αλβανός που απείλησε με αεροβόλο πιστόλι υπάλληλο καπνοπωλείου.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση είχαν συλληφθεί άλλα δύο άτομα ηλικίας 20 και 34 ετών, ενώ είχαν προφυλακιστεί προσωρινά οι δύο, ο 23χρονος αλλοδαπός και ο 20χρονος ημεδαπός.

Η υπάλληλος του καπνοπωλείου Βολιώτισσα ηλικίας 32 ετών είχε περάσει απερίγραπτες στιγμές τρόμου στην ώρα του μεροκάματου. Στις 4.14 τα ξημερώματα δύο άνδρες με κράνη εισέβαλαν στο κατάστημα, όπου βρισκόταν μόνη και την απείλησαν με πιστόλι, προκειμένου να αρπάξουν τις εισπράξεις. Είχε την πλάτη γυρισμένη στην πόρτα όταν άκουσε φωνές και γύρισε τρομαγμένη να δει τι συμβαίνει. Δύο άτομα είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες full face και ο ένας την απειλούσε με όπλο από απόσταση ενός μέτρου.

Σε δευτερόλεπτα οι δύο άνδρες έπαιρναν τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή, ποσό 1.400 ευρώ, και τρέπονταν σε φυγή από το κατάστημα με μοτοσικλέτες. Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και προβληματίστηκε με τις ενέργειές τους κάλεσε την Αστυνομία, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Λίγη ώρα αργότεροι οι δράστες της ληστείας συλλαμβάνονταν στην Αφησσο μετά από γιγαντιαία και αστραπιαία κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο 23χρονος ήταν εκείνος που έστρεψε κατά της 32χρονης το αεροβόλο πιστόλι.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου