ΤΟΠΙΚΑ

Κάθετη πτώση στην κίνηση του ΟΣΕ παρά τον Δεκαπενταύγουστο

κάθετη-πτώση-στην-κίνηση-του-οσε-παρά-τ-753088

Εξαιρετικά δυσμενής είναι ο αντίκτυπος στον ΟΣΕ από την υγειονομική κρίση. Τα τρένα πάνε και έρχονται με δεκαπέντε – είκοσι επιβάτες όταν η δυναμικότητά τους είναι για εκατόν σαράντα άτομα. Στην καρδιά του καλοκαιριού κανένας δεν φαίνεται να τα προτιμά για τις μετακινήσεις. Ακόμη και ενόψει Δεκαπενταύγουστου δεν παρουσιάζεται διαφορά τουλάχιστον αισθητή.

Ο κορονοϊός φαίνεται ότι προκαλεί μεγάλη ζημία γεγονός που θλίβει το προσωπικό. Ο ΟΣΕ νόσησε και παρουσιάζονται σοβαρά συμπτώματα με αποτέλεσμα να υπάρχει διάχυτος προβληματισμός.

Ο σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης, λέει ότι ο κόσμος φοβάται, διστάζει να χρησιμοποιήσει τα τρένα και προτιμά να μετακινηθεί με ιδιωτικά ΙΧ. Οι επιβάτες που χρησιμοποιούν τον ΟΣΕ οδηγούνται σε αυτήν τη λύση για λόγους ανάγκης και όχι πάντως για να μετακινηθούν για διακοπές. Σίγουρα έχουν κάποιον συγγενή που χρειάζεται να επισκεφθούν ή δεν έχουν άλλο τρόπο για να μετακινηθούν ενώ απαιτείται.

Η πτώση στην επιβατική κίνηση είναι πολύ μεγάλη και οι οικονομικές συνέπειες τραγικές. Η πληρότητα του 60% που προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν συμπληρώνεται.

«Αυτή την περίοδο έπρεπε να έχει πολλή κίνηση. Κόσμος από Λάρισα να κατεβαίνει για μπάνια. Επισκέπτες να έρχονται με προορισμό το λιμάνι. Υπό κανονικές συνθήκες ο ΟΣΕ θα πλημμύριζε από κόσμο. Δεν έχουμε κίνηση ούτε από Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ο κόσμος προτιμάει τις μετακινήσεις με ιδιωτικά μέσα. Με τα νέα μέτρα είναι αισθητό ότι έχει φοβηθεί», τονίζει.

Αντίθετα, το Τρενάκι του Πηλίου έχει κατακόρυφη αύξηση. «Ακόμη και δεύτερο δρομολόγιο να έμπαινε θα ήταν γεμάτο καθώς φέτος τηρείται και το υγειονομικό πρωτόκολλο με την πληρότητα του 60%. Οι τουρίστες το προτιμούν για να ανέβουν στις Μηλιές. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή γίνεται ένα δρομολόγιο στις 10:00 από τα Ανω Λεχώνια και στις 15:00 από τις Μηλιές για την επιστροφή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου