ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Αγοραστός: «Οσοι δεν μπορούν, να σταματήσουν»

κ-αγοραστός-οσοι-δεν-μπορούν-να-σταμ-755053

Εργα προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ υπογράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Μήνυμα για μηδενική ανοχή στους εργολάβους έστειλε χθες στις Τεχνικές Υπηρεσίες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο οποίος επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για να υπογράψει συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 7.534.000 ευρώ.

Ο κ. Αγοραστός ζήτησε να δίνεται έμφαση στην ποιότητα της ασφάλτου που στρώνεται και να μη δίνεται καμία ημέρα παράτασης στα έργα.

«Οσοι δεν μπορούν, να σταματήσουν», προέτρεψε χαρακτηριστικά, δείχνοντας την ενόχλησή του για ορισμένους που δεν θέλησε να κατονομάσει επειδή καθυστερούν.

«Τα έργα που έρχονται αυτή την περίοδο είναι για την οικονομία, για να δουλέψει ο κόσμος, να πέσει χρήμα στην αγορά», εξήγησε και αποκάλυψε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ξεκινήσει συνεργασία με εταιρεία που μετράει το πάχος των οδοστρωμάτων ώστε να μην υπάρχει καμία έκπτωση στα έργα λόγω των υψηλών ποσοστών στις προσφορές.

Οχτώ νέα έργα

Τις συμβάσεις οχτώ νέων έργων υπέγραψε στη συνέχεια ο κ. Αγοραστός. Πρόκειται για τον βιολογικό καθαρισμό στις Κουκουναριές Σκιάθου, προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Ζαγοράς – Χορευτού, προϋπολογισμού 1,8 εκατ. ευρώ και την κατασκευή κλειστών δικτύων άρδευσης σε Μακρυράχη και Πουρί, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Ακόμη, την ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου Βελεστίνου, προϋπολογισμού 950.000 ευρώ, τα ασφαλτικά σε Αλμυρό – Βελεστίνο, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, τον ηλεκτροφωτισμό στη διασταύρωση Αμαλιάπολης, τη συμπληρωματική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού και τη συντήρηση κλιματιστικών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινούπολης.

Παρόντες στην υπογραφή των έργων ήταν μεταξύ άλλων και οι δήμαρχοι Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας και Ζαγοράς- Μουρεσίου Πατής Κουτσάφτης.

Η ανάπλαση του πεζοδρόμου του Βελεστίνου

Ο κ. Νασίκας έκανε λόγο για ένα έργο πνοής για την τοπική κοινωνία, ευχαριστώντας γι ‘αυτό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, καθώς, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του δήμου. Από κει και πέρα ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ο υπάρχων πεζόδρομος κατασκευάστηκε το 1998 και πλέον βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό να ανασκευαστεί καθώς ο δήμος θα έχει κομβικό ρόλο στις εκδηλώσεις του 2021. Ο νέος πεζόδρομος θα εκτείνεται σε έκταση 4 στρεμμάτων σε μήκος 250 μέτρων και πλάτος 18 μέτρων. Ο δήμαρχος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στο πλαίσιο του έργου θα αναδειχθεί το αρχαίο τείχος Φερών, το οποίο βρίσκεται σε βάθος τριών μέτρων. Επανέλαβε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση, αφού εκεί χτυπάει η καρδιά της τοπικής κοινωνίας.

Αποτελεσματική συνεργασία

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσάφτης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για να αναβαθμιστεί ο αγροτοδιατροφικός τομέας και να υπάρξει περιβαλλοντική πολιτική στη διαχείριση των νερών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ και της Περιφέρειας, η οποία όπως είπε είναι υποδειγματική. Προς επίρρωση, τόνισε, ότι έχουν συναφθεί πάνω από 22 προγραμματικές συμβάσεις, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια συνέβαλε για να ξεπεραστούν και τα εμπόδια με την ανακατασκευή της στέγης του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς. Ακόμη, είπε, ότι με δαπάνη του Δήμου θα τοποθετηθεί iso box στο Κέντρο Υγείας και συνέστησε προσοχή για κάθε ψεύτικη είδηση που μεταφέρεται για τον κορονοϊό, καθώς, όπως είπε στοιχίζει στην περιοχή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου