ΤΟΠΙΚΑ

Βρήκαν φίδι στην είσοδο του σπιτιού τους στον Βόλο

βρήκαν-φίδι-στην-είσοδο-του-σπιτιού-το-755860

Πανικός σε ημιυπόγειο στον Βόλο- Η ιδιοκτήτρια αναστατωμένη καλούσε σε βοήθεια την Πυροσβεστική

Πανικός και αναστάτωση σε κεντρική συνοικία του Βόλου. Στις 11:00 το πρωί, μία γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Στην κύρια είσοδο του ημιυπόγειου σπιτιού της, όπου η πόρτα ήταν ανοιχτή ένα φίδι ετοιμαζόταν να μπει μέσα. Η αναστατωμένη γυναίκα κάλεσε άμεσα σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου με τρεις πυροσβέστες και ένα όχημα. Οι πυροσβέστες άρχισαν αμέσως τις ενέργειες. Το φίδι ήταν μεγάλο, μήκους ενάμιση μέτρου. Με ψύχραιμες κινήσεις κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν με ασφάλεια με τη βοήθεια ειδικού εργαλείου και στη συνέχεια να το τοποθετήσουν σε σακίδιο.

Σε λίγη ώρα το φίδι ελευθερωνόταν στη φύση. Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου έληξε μέσα σε 40 λεπτά της ώρας, με αίσιο αποτέλεσμα.

Πάντως, προβληματισμό προκαλεί η παρουσία φιδιού σε ένα τόσο κεντρικό σημείο της πόλης. Οπως αναφέρθηκε, σε κοντινή απόσταση από το σπίτι δεν υπάρχουν ανοιχτοί υπαίθριοι χώροι.

Αραγε τι θα έκανε η οικογένεια αν δεν είχε αντιληφθεί έγκαιρα το ερπετό και τρύπωνε στο σπίτι;

Σε κάθε περίπτωση, το φίδι που εντοπίστηκε μπορεί να είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι επικίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτιμάται ότι το πιθανότερο είναι να είναι λαφιάτης που ανήκει στην οικογένεια των καινοφιίδων. Πρόκειται για το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλαδα, πλην όμως δεν είναι δηλητηριώδες.

Συγκεκριμένα, ο λαφιάτης έχει μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, σπανίως όμως μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει τα 200 εκατοστά. Τα ενήλικα φίδια έχουν ένα κιτρινωπό καφέ ή μαύρο χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από το μάτι του και φτάνουν μέχρι την ουρά. Τα ανήλικα έχουν διαφορετικό χρωματισμό και είναι γκρίζα-ασημί με καφέ ή μαύρες κηλίδες κατά μήκος της ράχης.

Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-18 αυγά. Είναι φίδι που δαγκώνει αν αρπαχτεί.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου