ΤΟΠΙΚΑ

Φόβοι για λουκέτα στην εστίαση στον Βόλο

φόβοι-για-λουκέτα-στην-εστίαση-στον-βό-756121

Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λένε οι επιχειρηματίες εστίασης- Ανέφικτη η απαγόρευση όρθιων πελατών

Προβληματισμός επικρατεί στην εστίαση μετά την απαγόρευση όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μέτρο που αποφασίστηκε την περασμένη Παρασκευή. Το νέο μέτρο για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού μειώνει περαιτέρω τους ήδη αισθητά πεσμένους τζίρους των επιχειρηματιών με αποτέλεσμα να σκέφτονται κλείσιμο των καταστημάτων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Μαγνησίας Στέφανος Στεφάνου λέει ότι: «Τα έξοδα σε σχέση με τα έσοδα δεν βγαίνουν. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ένα κλαμπ με καθήμενους πελάτες ανά 1,5 τετραγωνικό μέτρο σε εξωτερικό χώρο. Δεν υφίσταται κλάμπινγκ με αυτόν τον τρόπο».

Ηδη πολλά καταστήματα έχουν αρχίσει να κλείνουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αλλά προτίμησαν να μην ανοίξουν καθόλου με τη νέα πραγματικότητα. «Εχουμε πολλές διαμαρτυρίες και σε τοπικό επίπεδο», επισημαίνει ο ίδιος.

Η εστίαση γνωρίζει καλά ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί και δεν θα σταματήσει. «Είναι τετελεσμένο ότι το καλοκαίρι θα κυλήσει έτσι. Υπάρχει ακόμη πιο μεγάλος αντίκτυπος. Σε μερικές μέρες φάνηκε σημαντική διαφορά», πρόσθεσε ακόμη.

Οι επιχειρηματίες λένε ότι είναι εκ των πραγμάτων ανέφικτη η απαγόρευση των όρθιων σε μπαρ και τα καταστήματα και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Ηδη καλούνται να εφαρμόσουν μέτρα -που όπως ισχυρίζονται- είναι αντικρουόμενα μεταξύ τους σε σχέση με τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των ατόμων και τις αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των τραπεζιών.

Οι επιχειρήσεις εστίασης ξεκίνησαν να λειτουργούν περί τα τέλη Μαΐου και σε σχέση με πέρυσι έχουν πτώση στον τζίρο τους της τάξεως του 70% ενώ τα μαγαζιά που λειτουργούν αυτή τη στιγμή είναι τα μισά. Η εστίαση έχει αντιληφθεί στο πετσί της τη μείωση της καταναλωτικής δύναμης του πολίτη εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

«Ο κόσμος δεν καταναλώνει όπως πέρυσι και τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο», τονίζει ο κ. Στεφάνου, ο οποίος σημειώνει ότι «δεν μπορεί να λαμβάνονται μέτρα που κόβουν την κίνηση στην εστίαση και ταυτόχρονα να μη δίνεται κάποια οικονομική ενίσχυση. Η κυβέρνηση το αφήνει έτσι. Ομως χρειάζεται σχέδιο για την επιβίωση των επιχειρήσεων».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου