ΤΟΠΙΚΑ

«Καμπάνα» και νουθεσίες Εισαγγελέα στον 64χρονο μεθυσμένο οδηγό

καμπάνα-και-νουθεσίες-εισαγγελέα-σ-756509

Αν χαθεί μία ανθρώπινη ζωή αυτό δεν πληρώνεται, είπε ο εισαγγελέας έδρας

Συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή υπό τον όρο αφαίρεσης του διπλώματος για ένα χρόνο επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 64χρονο ημεδαπό που προχθές στις 8π.μ. κατελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος στη Νέα Ιωνία, μετά από πρόκληση τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης και για πρόκληση κινδύνου σε ξένα πράγματα. Απολογούμενος στο Αυτόφωρο, ο κατηγορούμενος άφησε άφωνο το δικαστήριο.

«Εχασα σύζυγο, παιδιά, λεφτά. Πίνω. Ξέρω ότι θα με πιάσουν. Θα πληρώσω και θα βγω», ανέφερε χαρακτηριστικά, όταν του ζητήθηκε να αναφέρει τι συνέβη.

Η απολογία του προκάλεσε αντίδραση. «Αν χαθεί μία ανθρώπινη ζωή, αυτό δεν πληρώνεται», είπε ο εισαγγελέας έδρας και ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου, όπως ακριβώς κατηγορούταν.

Τα Δικαστήριο καταδίκασε τον 64χρονο. Του επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών για την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης με 40 ημερήσιες μονάδες προς 5 ευρώ ημερησίως άλλως φυλάκιση 20 ημερών και ποινή φυλάκισης 6 μηνών για πρόκληση κινδύνου σε ξένα πράγματα. Στη συνέχεια του ανακοίνωσε τη συνολική ποινή.

Επισημαίνεται ότι στο αλκοτέστ που υποβλήθηκε ο 64χρονος μετά το τροχαίο ατύχημα διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει πέραν της επιτρεπόμενης ποσότητας αλκοόλ κα συγκεκριμένα ποσότητα, η οποία αντιστοιχούσε στο αίμα με 1,31 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και 1,38 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση. Ο καταδικασθείς φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν το Τμήμα Τροχαίας Βόλου με παρόμοια πράξη.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου