ΤΟΠΙΚΑ

Εγκρίθηκε η παραχώρηση για 15 χρόνια της Ιχθυόσκαλας Βόλου

εγκρίθηκε-η-παραχώρηση-για-15-χρόνια-της-773157

Με ετήσιο αντάλλαγμα 21.000 ευρώ – Θέμα χρόνου η λειτουργία της υποδομής

Πράξη κάνει τη δέσμευσή του ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να λειτουργήσει εντός του 2020 η νέα ιχθυόσκαλα Βόλου, ένα έργο που στοίχισε εκατομμύρια ευρώ και αν και έχει παραδοθεί από το 2014 εντούτοις ερήμωνε αναξιοποίητο επί χρόνια.

Προχωρώντας ένα ακόμη βήμα παρά πέρα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ Σωκράτης Αναγνώστου ενέκρινε την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης του χώρου από τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α. Ε. (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε).

Σύμφωνα με την απόφασή του, η παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης γίνεται για τη νόμιμη λειτουργία της ιχθυόσκαλας Βόλου με χρονικό ορίζοντα 15 ετών έναντι ανταλλάγματος 21.000 ευρώ ετησίως.

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, ο οποίος είναι ο διάδοχος του χώρου από το υπουργείο Γεωργίας και φορέας διαχείρισης της ιχθυόσκαλας, μένει απαντήσει εάν αποδέχεται την παραχώρηση.

Ο κ. Αναγνώστου είπε ότι η σύμβαση που υπήρχε έληξε και για να λειτουργήσει η Ιχθυόσκαλα έπρεπε να γίνει καινούργια παραχώρηση.

Από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου θεωρείται ότι μετά την έγκριση της παραχώρησης έγινε και το τελευταίο βήμα για την αξιοποίηση του χώρου.

«Ελπίζουμε το έργο να λειτουργήσει και να μεταφερθούν στο καινούργιο κτίριο όλες οι δραστηριότητες από τις παράγκες της Μπουρμπουλήθρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος.

Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου έχει τελειώσει όλα τα διαδικαστικά θέματα που τον αφορούν. «Είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας για λειτουργία της Ιχθυόσκαλας εντός του 2020 όπως δεσμευτήκαμε από την αρχή που αναλάβαμε τη Διοίκηση του ΟΛΒ.

Γνωρίζουμε ότι και από την πλευρά του ο Ο.Κ. Α. Α έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις που απαιτούνται», σημειώνει.

Επισημαίνεται ότι ο Ο.Κ.Α.Α. διαχειρίζεται άλλες έντεκα ιχθυόσκαλες του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε το 1995. Η Λιμενική Επιτροπή παραχώρησε έκταση 13,5 στρεμμάτων στο τότε υπουργείο Γεωργίας προκειμένου να κατασκευαστεί μία σύγχρονη ιχθυόσκαλα.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2007 από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 2008 αναδείχθηκε ανάδοχος η ΕΝΕΤ Α.Ε. Το 2010 εξέδωσε οικοδομική άδεια η λιμενική αρχή και το διάστημα από το 2011 έως το 2014 γινόταν η κατασκευή του έργου.

Το 2013 έγινε η προσωρινή παραλαβή και ένα χρόνο αργότερα το 2014 η οριστική παραλαβή.

Τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου, το Υπουργείο υπέγραφε σύμβαση παραχώρησης της ιχθυόσκαλας στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΕΚΑΛ Α.Ε.).

Η πράξη παράδοσης παραλαβής έγινε τον Νοέμβριο του 2015.

Το σύνολο του έργου κόστισε 496 εκ. σε δραχμές και 4,6 εκ. σε ευρώ, όμως ακόμη το έργο δεν έχει λειτουργήσει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου